El president Puigdemont ha inaugurat la nova Comissaria de l'Ametlla
 
  • Puigdemont assegura que “no pot existir benestar, qualitat de vida i, per tant, una democràcia prou forta, si no som capaços de garantir la seguretat als nostres conciutadans”
  • El cap de l’Executiu ha inaugurat la Comissaria de Districte i de Trànsit de l’Ametlla de Mar, que també donarà cobertura i servei als municipis de l’Ampolla, Camarles i el Perelló
 
 
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha aprofitat la seva presència avui en l’acte inaugural de la nova comissaria dels Mossos d’esquadra de l’Ametlla de Mar per felicitar “amb tota claredat” aquest cos “pel treball que han fet i faran” .
 
Davant algunes veus que en algun moment hagin pogut qüestionar la seva eficàcia, el cap de l’Executiu s’ha mostrat taxatiu a l’assegurar que “els Mossos d’esquadra no només són competents, eficaços i professionals sinó que són un cos de confiança”.  I per exemplificar-ho s’ha referit a “l’èxit colossal” que ha aconseguit en les darreres hores amb la detenció d’un grup organitzat que presumptament robava coure. “Això va ser una excusa perquè algú pensés que els Mossos d’esquadra no tenien la capacitat per fer aquest desafiament, però els podem respondre no amb declaracions, sinó amb fets”, ha reblat.
 
El president també ha volgut posar en relleu que tot i els canvis que hi ha hagut en les condicions socioeconòmiques i socials degudes a l’afluència de la immigració, la crisi econòmica, l’impacte de la globalització, el terrorisme, el ciberterrorisme, o  les xarxes internacional, entre d’altres, els Mossos han estat “capaços de fer un desplegament complex i donar resultats”.  I, en aquest sentit, ha assegurat que els índexs de detencions, la resolució de casos o la qualitat d’atenció a les víctimes ho corroboren.
 
Finalment, Carles Puigdemont ha aprofitat la seva intervenció per subratllar la relació entre la seguretat i el benestar de les persones i, en aquest context, ha defensat que “no pot existir benestar, qualitat de vida i, per tant, democràcia o una democràcia prou forta, si no som capaços de garantir la seguretat als nostres conciutadans”.
 
A l’acte inaugural també hi ha pres part el comissari en cap del cos dels Mossos d’esquadra, Josep Lluís Trapero; el conseller d’Interior, Jordi Jané, i l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni.
 
La nova Comissaria de Districte i de Trànsit de l’Ametlla de Mar donarà cobertura i servei als municipis de l’Ampolla, Camarles i El Perelló, a més de l’Ametlla de Mar, i reforça de manera important la seguretat en el litoral mediterrani català. Aquesta comissaria serà l’última a inaugurar, ja que no hi ha prevista l’obertura de cap altra a hores d’ara.
 
L’edifici policial, amb tres plantes de nova construcció, ha suposat una inversió de més de 2 milions d’euros. Entre altres serveis, aquesta comissaria disposarà d’una finestreta de denúncies ràpides, orientada a atendre l’augment de població que aquestes localitats turístiques tenen a l’estiu.
 
En el decurs de l’acte inaugural també ha tingut lloc el lliurament a la comissaria d’una fotografia d’un mosso del segle XIX, que ha estat cedida per a la seva exposició per Robert Puell, nét del mosso retratat.
 
Prèviament a aquest acte, el cap de l’Executiu ha fet una visita institucional a l’Ajuntament d’aquesta localitat, on ha estat rebut per l’alcalde i els membres del consistori.
 

1  

Imatges

Fotografia del president Puigdemont en la inauguració de la nova Comissaria

Fotografia del president Puigdemont en la inauguració de la nova Comissaria 1564