El president Puidgemont s'ha reunit a Tortosa amb els responsables de la PDE
El president Puigdemont amb l'alcalde de Tortosa i el portaveu de la PDE, Manolo Tomàs (Autor: Jordi Bedmar)
  • El cap de l’Executiu ha expressat “la màxima fermesa” del Govern i del Parlament per tirar endavant el procés, després de la decisió de l’Estat de portar al TC la creació de la comissió d’estudi del Procés Constituent
 
  • “Atès que ells no governen, almenys que ens deixin governar als altres”, que “tenim voluntat de governar i estem en condicions de fer-ho”
 
  • Després de reunir-se amb la Plataforma en Defensa de l’Ebre, ha anunciat que el Govern presentarà un contenciós administratiu contra el Pla Hidrològic i generarà “complicitats institucionals” per aturar “el despropòsit del Govern espanyol”
 
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha expressat “la màxima fermesa” del Govern i del Parlament de Catalunya “en el compliment de l’encàrrec ciutadà” del 27 de setembre i ha avisat al Govern de l’Estat que la decisió de portar al Tribunal Constitucional la creació de la comissió d’estudi del Procés Constituent “no atura res”. “El Govern no s’atura, el Parlament no s’atura i, per tant, complirem el mandat democràtic del 27 de setembre”, ha assegurat el cap de l’Executiu. I ha demanat al Govern espanyol que “deixi governar als que tenim voluntat de governar i estem en condicions de fer-ho”.
 
En declaracions als mitjans durant la visita institucional que fa avui a les Terres de l’Ebre, el president Puigdemont ha recordat a l’Estat que “un govern en funcions té les capacitats que té i, de moment, el que té és una gran incapacitat de governar”. “Atès que ells no governen, almenys que ens deixin governar als altres”, ha demanat, i ha insistit que des de Catalunya “estem preparats i estem treballant amb normalitat absoluta” per tirar endavant el procés.
 
 
Contenciós administratiu contra el PHE
 
El president de la Generalitat ha anunciat que el Govern presentarà un recurs contenciós administratiu contra l’aprovació del Pla Hidrològic de l’Ebre i que treballarà per “generar les complicitats institucionals” necessàries, també en l’àmbit internacional, “per aturar el despropòsit del Govern espanyol”.

Acompanyat del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, del delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, i de l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, el cap de l’Executiu s’ha reunit aquest migdia a Tortosa amb els màxims representants de la Plataforma en Defensa de l’Ebre “per tenir un coneixement directe del que és una reivindicació molt clara del territori i un sentiment compartit arreu del país, que és la defensa del cabal ecològic de l’Ebre”. “Des del dia que vaig ser nomenat president tenia clar que havia de venir a atendre el territori per escoltar una de les reivindicacions més justes per al sosteniment del model ambiental del país”, ha explicat Carles Puigdemont, qui ha afegit que rebrà novament els responsables de la PDE el proper dia 8 de febrer, l’endemà de la manifestació convocada a Amposta. “Ens veurem per expressar la solidaritat del Govern i del president del país a una reivindicació que ens la fem també nostra”, ha manifestat. I ha avisat: “tot allò que el Govern tingui a l’abast de fer, ho farà fins al final”.
 
 
Gratuïtat de l’AP-7 a Tarragona i les Terres de l'Ebre
 
Després de conversar també a Tortosa amb representants del moviment veïnal que reclama la gratuïtat de l’autopista AP-7, el president Puigdemont ha defensat la necessitat d’aplicar a la carretera N-340 al seu pas per Tarragona i les Terres de l’Ebre el model que ja funciona a l'N-2 a Girona, amb “conseqüències directes i immediates” en la sinistralitat. “La reducció a Girona és tan eloqüent i tan contundent que ens fa rubor haver de recordar al Ministeri de Foment que aquesta mesura tindria conseqüències directes per a moltes famílies i moltes persones”, ha lamentat, i ha recordat que el Govern espanyol podria aplicar aquesta fórmula “demà mateix” si tingués voluntat. Una manca de voluntat que, ha dit, demostra “fins a quin punt el nivell d’ofec competencial ens porta a no poder donar als ciutadans que t’ho reclamen les respostes que saps que hauries de poder donar”

1  

Fitxers adjunts

El president Puigdemont amb l'alcalde de Tortosa i el portaveu de la PDE, Manolo Tomàs

El president Puigdemont amb l'alcalde de Tortosa i el portaveu de la PDE, Manolo Tomàs
JPEG | 1496