El president i el conseller, amb els guardonats i membres de la junta de l'Acadèmia del Cinema Català (Foto: Jordi Bedmar)
El president i el conseller, amb els guardonats i membres de la junta de l'Acadèmia del Cinema Català (Foto: Jordi Bedmar)
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, acompanyat del conseller de Cultura, Santi Vila, ha rebut aquest migdia al Palau de la Generalitat els guardonats amb els VIII Premis Gaudí i la junta directiva de l’Acadèmia del Cinema Català. Durant la recepció, el cap de l’Executiu ha assegurat que amb el sector del cinema “tindrem diàleg, tindrem col·laboració i tindrem estratègies compartides”.
 
El cap de l’Executiu ha fet notar que aquest sector tindrà en el conseller Vila “un gran aliat” i ha afegit que “tant ell com jo mateix hem estat sempre sensibles al rol d’ajudar la cultura d’un país lliure”. “No ens podríem considerar lliures si culturalment no ho fóssim”, ha subratllat.
 
Carles Puigdemont ha coincidit amb la directora de l’Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola, qui també ha intervingut en l’acte, a posar en valor “el rol que ha de tenir un sector que altres països més avançats als quals ens volem assemblar han col·locat en el frontispici de la construcció de la seva societat”.
 
El president s’ha referit al cinema català com “un sector madur que va evolucionant bé” i li ha demanat dues coses: d’una banda, “que trenqui motlles, la qual cosa va una mica en la naturalesa de la creativitat cultural” i, de l’altra, “que trenqui mercats, és a dir, que eixampli les fronteres dels mercats buscant públics nous”.
 
En la recepció també hi ha intervingut el conseller Santi Vila, qui ha afirmat que la cerimònia de lliurament dels VIII Premis Gaudí ha permès evidenciar el reconeixement general que el sector del cinema i el dinamisme de la indústria cultural que se’n deriva, suposa per al país. Al respecte, el conseller ha recordat que, de les trobades amb els representants del sector, està “convençut que s’espera molt de la present legislatura, i que, per exemple, iniciatives, com la de l’impost sobre els operadors  de serveis digitals per a la promoció de la indústria audiovisual, que es va endegar en la passada, suposen una bona feina heretada que ajudarà a mantenir-ne la vitalitat”.
 
Vila ha avançat que “el sector i l’Administració han d’abordar els reptes que permetin guanyar i eixamplar el mercat cinematogràfic català, per fer-lo més sòlid i durable, mantenint la prudència”. Ha recordat també que la recent cerimònia dels Gaudí “ha permès confirmar l’estat d’innovació i, alhora, de maduresa amb què es pot definir la situació del cinema català, motiu pel qual cal encoratjar el missatge que suposa per al conreu del talent cultural del país”.  

1  

Imatges

Fotografia de grup

Fotografia de grup 2029