El Govern ha aprovat, a petició del Departament d’Empresa i Coneixement, presentar un recurs davant el Tribunal Constitucional contra diferents articles i disposicions del Reial decret 900/2015, de 9 d’octubre, pel qual es regulen les condicions de subministrament d’energia elèctrica amb autoconsum i de producció amb autoconsum. L’Executiu pren aquesta mesura després que el Consell de Garanties Estatutàries hagi dictaminat que el Govern espanyol envaeix competències de la Generalitat de Catalunya en matèria d’energia.
 
El Govern considera que l’actual redactat d’aquest Reial decret, amb el pretext de ser una regulació vinculada al règim econòmic del sector elèctric, envaeix competències de desenvolupament normatiu d’aquest sector reservades a la Generalitat, i reserva per a l’Estat algunes competències executives que ja han estat assumides per la Generalitat. És el cas, per exemple, de la creació i gestió d’un registre d’instal·lacions d’autoconsum d’energia elèctrica.
 
Aquest recurs es presenta després que el Consell de Ministres del passat 8 de gener rebutgés el requeriment d’incompetència presentat prèviament pel Govern de Catalunya.