El ple del  Parlament validarà demà augmentar un 1% el sou del personal del sector públic de la Generalitat de Catalunya. Aquesta iniciativa que el Govern va aprovar el passat 18 de gener permetrà augmentar les retribucions dels treballadors públics fins el màxim que permet l’estat espanyol.
 
Tot i la important limitació de la despesa per part del Govern central, amb aquesta decisió el Govern podrà equiparar les millores salarials del personal al servei de l’Administració pública catalana amb les de la resta d’empleats públics. Un cop validada pel parlament aquesta mesura entrarà en vigor i tindrà efectes des de l’1 de gener del 2016. 
 
L’impacte econòmic d’aquest increment és de 110,2 milions d’euros que, mentre no s’aprovi el Pressupost per al 2016, assumirà cada departament a càrrec dels crèdits consignats per al 2015.
 
El vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, serà l’encarregat de presentar aquest decret davant la cambra juntament amb el decret de necessitats financeres del sector públic i altres mesures urgents en pròrroga pressupostària.
Aquesta iniciativa parlamentària del Govern ha de permetre a l’executiu fer operacions d’endeutament mentre no hi hagi nous pressupostos.
 
Sessió de control
El ple del Parlament, com és habitual, s’iniciarà amb la sessió de control al Govern on el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, respondrà una pregunta sobre la línia 9 del metro després que la setmana passada s’anunciés l’entrada en servei d’un nou tram d’aquesta línia el pròxim 12 de febrer. La nova línia, que té una longitud de 20 quilòmetres i 15 estacions, connectarà les estacions de Zona Universitària i Aeroport T1 en 32 minuts.
 
A més a més, la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, informarà al Parlament sobre l’aplicació del pla de xoc social i de la situació de les famílies en situació de vulnerabilitat; mentre que la conseller de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, detallarà les mesures que el Govern està aplicant per a afrontar les situacions d’emergència en l’àmbit de l’habitatge.
 
A més a més, també participaran a la sessió de control el conseller de Salut, Antoni Comín; el conseller de  Justícia, Carles Mundó; el conseller d’Interior, Jordi Jané; i el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget.
 
Després de la sessió de control al Govern se celebrarà la primera sessió de control al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, prevista pels volts de les 11h