• El Govern ha designat a Marie Kapretz com a nova delegada a Alemanya
  • El conseller Raül Romeva s’ha reunit amb Kapretz per analitzar les principals prioritats al país germànic
  • La nova delegada treballarà per enfortir les relacions bilaterals i explicar el moment que viu Catalunya a totes les autoritats, entitats i agents internacionals presents al país
  • Kapretz s’incorpora a la comitiva catalana encapçalada per la consellera Meritxell Serret que coordina la participació d’empreses catalanes a la fira Fruit Logística de Berlin
El Conseller Romeva i la Delegada a Alemanya
 
El Govern de Catalunya, a través del Departament d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, ha designat Marie Kapretz com a nova delegada a Alemanya. Marie Kapretz ha pres possessió avui i s’incorpora de forma immediata en les seves noves tasques. El conseller Raül Romeva ha mantingut una primera trobada amb la nova delegada per analitzar les principals prioritats d’acció i li ha desitjat sort i encerts en aquesta nova responsabilitat.
 
Nascuda a Berlin i amb estrets vincles amb Catalunya, Kapretz es fa càrrec de la Delegació del Govern amb seu a la capital alemanya amb l’objectiu d’enfortir les relacions bilaterals amb les autoritats alemanyes en els àmbits clau d’interès per a la Generalitat, garantir la plena coordinació de les accions del Govern al país i explicar el moment que viu Catalunya a totes les autoritats, entitats i agents internacionals presents a Alemanya. Entre d’altres, també treballarà per la difusió i el foment de la llengua, la història i la cultura catalana, així com per a què la Delegació consolidi el seu paper de punt de trobada de tots els catalanòfils que viuen a Alemanya.
 
La nova delegada és graduada en Disseny i compta amb una àmplia formació en planificació i realització de projectes d’emprenedoria social, en lideratge estratègic i geopolítica i governança. Entre d’altres, els darrers anys s’ha implicat en diferents projectes d’emprenedoria social a Catalunya i en l’àmbit internacional, i ha dut a terme diferents anàlisis i ponències sobre els vincles entre Catalunya i Alemanya.
 
La primera missió de Kapretz serà acompanyar demà una comitiva encapçalada per la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, i diferents representants de l’empresa pública Promotora d’exportacions Agroalimentàries (PRODECA), que es troben a Berlin per coordinar la participació d’empreses catalanes del sector de la fruita en l’edició de la fira Fruit Logística, el certamen més rellevant d’Europa dedicat a la fruita i les hortalisses, que té lloc a la capital alemanya del 3 al 5 de febrer.
 
Xarxa de delegacions a l’Exterior
En total, hi ha set delegacions a l’exterior en funcionament:
 
  •     Delegació del Govern al Regne Unit i Irlanda
  •     Delegació del Govern a França i Suïssa
  •     Delegació del Govern  a Alemanya
  •     Delegació del Govern a Àustria
  •     Delegació del govern a Itàlia
  •     Delegació del Govern  als Estats Units, Canadà i Mèxic
  •     Delegació del Govern davant la UE
 
Els objectius de les delegacions a l’exterior són enfortir i ampliar les estructures governamentals de l’acció exterior de Catalunya per defensar i promoure els interessos del país a l’exterior, així com bastir i reforçar les relacions bilaterals de Catalunya i les aliances amb altres actors, xarxes i organismes internacionals
 
La Delegada del Govern a Alemanya
Nascuda a Berlin el 1975, Marie Kapretz és graduada en Disseny per l’Escola La Massana de Barcelona. Ha cursat també estudis de Formació Professional en llenguatge visual i gràfic, processos creatius, treball autònom i en equip i treball multidisciplinari. Ha dut a terme formació en Planificació i realització de projectes d’emprenedoria social, en Lideratge estratègic en Organitzacions, Desenvolupament Democràtic i Geopolítica i Governança Global.
Parla alemany, anglès, català, castellà i grec. S’ha implicat en diferents projectes d’emprenedoria social a Catalunya i en l’àmbit internacional, a banda de la seva feina com a dissenyadora gràfica. Ha col·laborat amb diferents publicacions com ‘Nació Digital’. És vocal del Consell Català del Moviment Europeu, membre d’Òmnium Cultural i de l’Assemblea Nacional Catalana, entitats on ha dut a terme nombroses ponències sobre Catalunya i Alemanya. És membre del Club Pirineu Global pel foment d’exportació i de la Cambra de Comerç de Barcelona.

2  

Imatges

Conseller Romeva i Marie Kapretz

Conseller Romeva i Marie Kapretz 3339

Conseller Romeva i Marie Kapretz 2

Conseller Romeva i Marie Kapretz 2 3099