• La portaveu Neus Munté ha explicat que en la reunió s’han analitzat, sobretot, aspectes relacionats amb el benestar de les persones, i ha avançat que “explorarem la possibilitat d’acords amb tots els grups perquè són moltes les qüestions relacionades amb les necessitats socials de Catalunya”
Govern
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha rebut aquesta tarda el president del grup parlamentari del PP, Xavier García Albiol, dins de la ronda de primeres trobades que està mantenint el Cap de l’Executiu amb els diferents grups parlamentaris. Segons ha informat la portaveu del Govern, Neus Munté, tot i les “profundes discrepàncies entre el Govern i el PP”, la trobada institucional “s’ha produït en un clima de respecte mutu, de cordialitat i de predisposició al diàleg, com no pot ser d’una altra manera”.
 
D’altra banda, Munté ha assegurat que “és una evidència que ens costa entendre la voluntat de judicialització continua que per part del PP i també del govern de l’Estat es planteja en tot moment i a cada passa del procés polític que està vivint Catalunya”. En aquest sentit, la portaveu ha assegurat que el Govern de la Generalitat no renuncia “en cap cas al seu full de ruta, perquè aquest obeeix al mandat democràtic i a un compromís que hem contret amb l’electorat i, per tant, no hi haurà cap pas enrere en cap sentit”.
 
Durant la trobada, que respon a la voluntat del Govern d’estendre la mà i de dialogar amb tothom, s’han analitzat diferents qüestions, sobretot les que tenen a veure amb el dia a dia de les persones i el seu benestar. En aquest sentit, la portaveu ha manifestat la voluntat del Govern d’explorar “la possibilitat d’acords amb tots els grups parlamentaris, perquè són moltes les qüestions relacionades amb les necessitats socials de Catalunya”. “En som plenament conscients i el conjunt del Govern hi està treballant, perquè també forma part de l’encàrrec que tenim de la ciutadania”, ha reblat Munté.
 
Neus Munté ha reivindicat l’actuació que fa el Govern dins de la legalitat, en relació amb l’anunci que ha fet avui el president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, sobre els informes que ha demanat a l’Assessoria Jurídica de l’executiu. La portaveu ha assegurat que “som coherents amb tot allò que ens ha demanat el conjunt de la societat”.  I ha continuat defensant que “les tres ponències entren dins de les competències de la Generalitat de Catalunya, formen part de l’exercici sobirà del Parlament de Catalunya, i tenen tot el suport del Govern, no entendríem que poguessin ser subjecte de suspensió”. Així de convençuda també s’ha mostrat Munté en relació amb la legalitat i legitimitat de la conselleria d’Afers Exteriors: “Des del Govern entenem que desenvolupem competències reconegudes al nostre Estatut d’Autonomia”.