• En la seva primera entrevista a un mitjà internacional, el cap de l’Executiu qualifica d’“esperançador” aquest “exercici de realisme polític” de la Unió Europea
El president Puigdemont, en un moment de l'entrevista (Foto: Jordi Bedmar)
El president Puigdemont, en un moment de l'entrevista (Foto: Jordi Bedmar)
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha destacat en una entrevista amb l’agència nord-americana Bloomberg “l’alta capacitat d’adaptació a l’entorn” que ha tingut la Unió Europea amb el Brexit i ha afegit que aquest és un precedent “esperançador” del que pot passar amb Catalunya.
 
En aquest sentit, el cap de l’Executiu, en la primera entrevista que ha fet a un mitjà internacional, ha posat en valor “la voluntat de totes dues parts” perquè el Regne Unit continuï formant part de la Unió Europea. Amb aquesta manera de fer, ha dit, la UE “fa un exercici de realisme polític” i de “capacitat de fer propostes, perquè la realitat política pugui ser assumida a la Unió”. El president Puigdemont ha apel·lat a aquesta tradició europea de realisme polític europeu per assenyalar que “seria intel·ligent permetre que un soci seriós, de confiança i contribuent net, com Catalunya continuï sent membre”.
 
Durant la conversa amb el corresponsal de Bloomberg, Esteban Duarte, al Palau de la Generalitat, Carles Puigdemont també s’ha referit a la gestió europea de la crisi dels refugiats i ha dit que la UE “no està oferint una bona imatge”. “És veritat que la UE és un espai de pau, de convivència i de democràcia, ha de ser així i és així, però en el que és la gestió d’aquest drama humà, crec que podria haver-ho fet millor”, ha conclòs.
 

1  

Imatges

El president a l'entrevista

El president a l'entrevista 331