Govern
La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha inaugurat aquesta tarda  l’exposició fotogràfica Refugiats, l’odissea cap a Europa, una obra del fotògraf  Sergi Càmara, que es pot visitar al Jardí del Palau Robert de Barcelona i que serà itinerant arreu de Catalunya, amb el suport de les diputacions catalanes i de l’Ajuntament de Barcelona.
 
Sergi Cámara (Vic, 1970) ha dedicat gran part de la seva trajectòria professional als moviments migratoris i als desplaçaments forçats per la guerra, en llocs com Colòmbia, Sudan del Sud, el Marroc, Mali, Ruanda o el Iemen.
 
A través de l’objectiu del fotògraf vigatà, es pot fer un recorregut per les rutes cap al continent europeu de molts refugiats de procedència diversa que van a la recerca d’una nova vida, lluny dels conflictes bèl·lics que sacsegen els seus països.
 
En el transcurs de la inauguració, Munté ha destacat que l’exposició "vol ser un crit d'alerta a recuperar els compromisos de respecte i dignitat dels pobles. I farem tants crits com calgui".

Munté ha afirmat que "a través de les imatges carregades de dolor, por, esperança i solidaritat ens impliquem en els sentiments d'aquestes persones al llarg de les seves rutes cap al continent europeu".
 
"Aquesta exposició també vol sensibilitzar la societat catalana, tot i que ja som una societat sensible i solidària, ja que hem patit un exili i sabem què vol dir deixar una vida enrere", ha explicat la consellera.
 
L'exposició itinerant és una iniciativa del Comitè per a l’Acollida de les Persones Refugiades, amb la col·laboració del Palau Robert, per sensibilitzar la societat catalana sobre la situació dels refugiats, mentre es continua treballant per preparar la seva arribada al nostre país i donar-los la millor acollida a Catalunya.


El Govern de la Generalitat va impulsar el setembre de l'any passat aquest comitè, creat per treballar en la definició de tots els aspectes de l’estratègia d’acollida de les persones refugiades que hauran d'arribar al nostre país. El comitè va néixer de la suma de les voluntats de Govern, institucions i entitats per facilitar l’acollida i l’atenció d’aquestes persones i per a garantir la coordinació entre tots.
  
Segons el Comitè per a l’Acollida de les Persones Refugiades, es calcula que més de 60 milions de persones estan fora dels seus països com a conseqüència de guerres, conflictes, persecucions i violacions dels drets humans a finals del 2015. Una tercera part d’aquestes persones són refugiades.

1  

Imatges

La consellera Munté en un moment de la inauguració de l'exposició

La consellera Munté en un moment de la inauguració de l'exposició 1086