Fira de la Candelera de Molins de Rei
El president Puigdemont es fa una foto amb un grup de nens dels Dimonis de Molins de Rei
  • El cap del Govern lamenta així les paraules d’ahir de Mariano Rajoy en referència al procés polític  i critica “el desgovern que hi ha a la política espanyola, que no resol els problemes de la gent i, en canvi, utilitza Catalunya amb interessos partidistes”
  • Carles Puigdemont fa costat a la marxa d’avui en contra del Pla Hidrològic i assegura que “l’Executiu no l’acceptarà i el combatrà” i afegeix que “si fóssim independents, aquest projecte no existiria”
  • El president ha visitat avui la 165a edició de la Fira de la Candelera de Molins de Rei, “un exemple de cruïlla, que és un dels valors d’èxit del país”
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha lamentat avui que Mariano Rajoy utilitzi “un llenguatge no apropiat” per referir-se a la situació política que es viu a Catalunya. El cap del Govern ha criticat que el president espanyol parli de “treva”  perquè, ha insistit, no és “un llenguatge apropiat per intentar relacionar-se amb el que és un plantejament democràtic, pacífic, popular, transversal i, fins i tot, simpàtic, d’una part del poble de Catalunya”.

“El que esperem d’un govern, sigui en funcions, o no, és que no hi hagi disfuncions i que funcioni, i de moment ni  funciona ni evita generar disfuncions” ha manifestat Puigdemont en referència a l’Executiu espanyol, i ha afegit “constatem, amb una certa estupefacció, com els problemes que realment afecten la gent, habitatge, treball, energia, no són objecte de decisions importants de la política espanyola i,  en canvi, quan es tracta de fer servir Catalunya per interessos partidistes hi ha una certa coincidència”.

El president, que ha fet aquestes declaracions en el decurs de la visita a la 165a edició de la Fira de la Candelera de Molins de Rei, ha insistit que “a la política espanyola hi ha desgovern de moment, i no sembla que a curt termini hi hagi la voluntat de fer un govern que resolgui els problemes de la gent”; per això, ha demanat que “es faci un exercici de responsabilitat perquè és el que la gent espera” i ha posat com a exemple l’Executiu català, que és “un  govern sòlid, amb majoria parlamentària, que treballa, que ja presenta lleis al Parlament, que està actiu, que està al costat de la gent, com avui a la manifestació de les Terres de l’Ebre, que escolta les reivindicacions i les intenta resoldre”.“Aquest és un Govern al servei de la gent” ha reblat.
 
“No acceptarem el Pla Hidrològic de l’Ebre i el combatrem”

A preguntes dels periodistes sobre la posició del Govern respecte del Pla Hidrològic de l’Ebre, el president ha explicat que avui hi ha hagut una representació important del Govern de Catalunya en la manifestació que s’ha celebrat a Amposta, encapçalada pel vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, i pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull.
 
En aquest sentit, el president ha assegurat que “el Govern està al costat de la justa reivindicació que demana la garantia del cabal ecològic de l’Ebre”.“Avui, més que mai, el riu és el riu de tots, i hem de dir clarament a l’Estat espanyol, i que ho entengui bé la UE, que no acceptarem de cap de les maneres aquest Pla i el combatrem”, ha subratllat. I ha continuat dient “el que està previst és una amenaça directa a l’entorn mediambiental de l’Ebre  i, per tant, és una amenaça social”.

Per a Carles Puigdemont “aquest és un motiu més perquè aquest país pugui esdevenir  independent, perquè tothom sap que la UE no permet els plans hidrològics dels rius que passen per més d’un Estat; per tant, si en aquest moment fóssim un país independent, aquest pla no existiria, i, mentre siguem part d’un estat que no escolta, nosaltres hem de fer sentir clarament la nostra veu”.

El president ha recordat les accions jurídiques que el Govern està duent a terme en contra del Pla i ha anunciat que “farem tota la pressió política possible perquè el grup d’eurodiputats que visitarà demà l’Ebre, per conèixer de primera mà la situació, sàpiga que el Govern fa costat a aquesta reivindicació”.

165a edició de la Fira de la Candelera

El president de la Generalitat ha visitat durant tot el matí la 165a edició de la Fira de la Candelera de Molins de Rei, acompanyat de l’alcalde de la ciutat, Joan Ramon Casals. Aquesta mostra, que compta amb uns 900 expositors i és una de les de major impacte econòmic a Catalunya, abraça diferents sectors com el del planter i la jardineria; la maquinària agrícola; cavalls i bestiar, vins, alimentació, comercial i industrial, de l’automòbil, brocanters i artesania, entre altres. 
 
A la seva arribada al municipi, Carles Puigdemont ha fet una visita institucional a l’Ajuntament, on ha pronunciat unes breus paraules,en les quals ha destacat que aquesta Fira “és l'expressió d’alguns dels actius que expliquen l’èxit del país, com és ser una cruïlla”. El president ha explicat que “Catalunya és un país de cruïlla, que vol dir que al llarg de la història s’ha enriquit amb una multitud d’intercanvis comercials,culturals, lingüístics, etc., i la vostra Mostra i el vostre municipi en són també un exemple”.

El cap de l’Executiu ha ressaltat, com un altre dels actius, la barreja de tradició i innovació que representa la Fira. “No s’ha de posar límit a la modernitat ni a la innovació, perquè és perfectament compatible amb la tradició, i aquest és un valor de Catalunya que causa admiració arreu del món”, ha destacat el president.  Finalment, Puigdemont ha remarcat també com un èxit “la cooperació entre els diferents sectors, les institucions, la societat civil organitzada i la gent en general per fer el que la Fira, Molins de Rei i el país han de fer”.  

En el decurs de la visita a la mostra, el president i l'alcalde han batejat els 3 dracs dels Dimonis de Molins de Rei, que portaran per nom: Llum , Foc i Tro. També han lliurat els premis del 22è Concurs de Dibuix Infantil "Premis Josep Maria Madorell".

4  

Imatges

Foto Fira de la Candelera (1)

Foto Fira de la Candelera (1) 428

Foto durant entrevista a Ràdio Molins de Rei

Foto durant entrevista a Ràdio Molins de Rei 296

El president saluda un dels firaires

El president saluda un dels firaires 803

El president batejant els dracs Llum, Foc i Tro

El president batejant els dracs Llum, Foc i Tro 493