El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha tancat aquesta tarda la ronda de contactes amb els dirigents dels grups parlamentaris. Puigdemont ha rebut al Palau de la Generalitat Jordi Turull, president del grup de Junts pel Sí, en una conversa que s’ha desenvolupat en un to marcat per la cordialitat i normalitat.
 
Després de la reunió, la portaveu del Govern, Neus Munté, ha fet una valoració “molt positiva” de les diferents trobades, que ha qualificat de “fructíferes” perquè “s’han trobat línies de treball que des del Govern tenim ganes d’explorar”.
 
Munté ha agraït “la predisposició de tots els grups parlamentaris de mantenir un contacte permanent” i ha manifestat la voluntat del president a tenir-hi un “diàleg fluid i franc” per “cercar els màxims consensos” que serveixin per “explorar punts d’acord que vagin en benefici dels ciutadans i en favor del progrés social”.
 
La portaveu del Govern ha fet un balanç dels temes que han posat sobre la taula en les diferents trobades amb la voluntat de tirar-los endavant:
El pla de xoc social, en els aspectes relacionats a combatre la pobresa infantil i la pobresa energètica energètica i l’emergència habitacional.
·         La lluita contra l’atur i la creació d’ocupació de qualitat.
·         La necessitat de fer un front comú en defensa del correcte funcionament de les infraestructures i la mobilitat
·         El desenvolupament de la llei del canvi climàtic
·         El desenvolupament de la llei de formació professional
·         Fer front comú per derogar la LOMCE
·         Coordinar el màxim d’esforços en la lluita contra el terrorisme gihadista
·         Treballar en matèria de transparència i de lluita contra el frau fiscal
 
A banda d’aquests àmbits, Munté ha remarcat que amb tots els grups parlamentaris també s’ha abordat treballar per aprovar la llei de pressupostos pel 2016 que han de ser “l’eina per posar en marxa la globalitat de polítiques socials i el pla de xoc social que es va treballar abans de la investidura”. “Tothom entén que uns pressupostos són la millor eina per tirar endavant les polítiques que s’han acordat”, ha assegurat la portaveu.
 
Finalment, un altre dels temes relacionat amb l’actualitat, i que ha estat tractat en les dues reunions d’avui, tant amb la CUP com amb Junts pel Sí, ha estat el del Centre Recreatiu i Turístic del Camp de Tarragona. La portaveu ha destacat que es tracta d’un projecte vinculat “clarament al turisme de negocis” i en cap cas està basat en el joc. En aquest sentit, Munté ha destacat la “necessitat d'eixamplar aquest consens social, polític i territorial basant-nos en quelcom que sí que coincidim tots que és la necessitat de trobar projectes que puguin ajudar-nos a lluitar contra l'atur
 
El president Puigdemont rep la CUP en una trobada "cordial" i referma el compromís del Govern d'elaborar uns pressupostos "eminentment socials"
Durant la trobada, el Govern i la CUP han manifestat la voluntat de mantenir un diàleg “permanent i fluid” per tractar tant les qüestions incloses en l’acord d’investidura com les discrepàncies de fons entre ambdues parts
 La portaveu Munté assegura que “un país seriós com Catalunya ha de pagar el deute” però el Govern estudiarà la possibilitat de renegociar els interessos d’aquest deute amb les entitats financeres
 
El Govern valora positivament una possible consulta al territori sobre el CRT de Vila-seca i Salou
 El Govern ha reiterat a la CUP el seu compromís de “treballar des de ja” en la redacció d’uns pressupostos “eminentment socials” que “donin resposta” a les necessitats del conjunt de la ciutadania, especialment les d’aquelles persones més afectades per la crisi. Així  ho ha explicat la portaveu del Govern, Neus Munté, després de la reunió que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha mantingut amb la presidenta i amb la portaveu del Grup Parlamentari de la CUP, Mireia Boya i Anna Gabriel, respectivament, dins la ronda de primeres trobades que està mantenint el cap del Govern amb les diferents forces polítiques.
 
El president Puigdemont i les representants de la CUP s’han reunit avui al migdia al Palau de la Generalitat  en una “llarga” trobada “marcada per la cordialitat” en la qual s’ha evidenciat la voluntat d’ambdues parts de mantenir un contacte “permanent i fluid”, que s’incrementarà en els propers dies, per tractar tant les qüestions recollides en l’acord d’investidura entre Junts pel Sí i la CUP com les discrepàncies de fons, amb el compromís del Govern de continuar desenvolupant i tirant endavant el full de ruta que emana del mandat del 27 de setembre.
 
Pel que fa als propers pressupostos de la Generalitat, la portaveu Munté ha detallat que el president Puigdemont s’ha compromès a “explotar al màxim els beneficis socials” d’aquests comptes, que també han de donar resposta al pla de xoc social que van treballar Junts pel Sí i la CUP i que el Govern “s'ha fet seu” com uns dels objectius “prioritaris” de la legislatura
 
Durant la reunió també s'ha abordat la situació dels interessos del deute. Segons ha explicat Munté, el Govern i la CUP constituiran una taula de treball per analitzar  “amb tot detall” la magnitud d'aquest deute i, a partir d’aquí, valorar la possibilitat de renegociar-lo. “Ha quedat molt clar en els diferents posicionaments del president Puigdemont que un país seriós com Catalunya ha de pagar el deute i fer front a les seves obligacions. Altra qüestió és analitzar com es pot renegociar aquest deute dialogant amb les entitats financeres”, ha afirmat Munté.
 
Una altra de les qüestions tractades a la reunió ha estat el Centre Recreatiu i Turístic de Vila-seca i Salou. Malgrat les discrepàncies entre el Govern i la CUP al voltant d’aquest projecte, totes dues parts han coincidit a valorar positivament una consulta pública com a “bon instrument” per “prendre el pols i conèixer l'opinió del territori”. “Com a Govern treballarem per cercar el màxim consens territorial, polític i social”, ha assegurat Munté. La portaveu ha defensat que el projecte, centrat en el turisme de negocis, té “enormes possibilitats de creació d'ocupació i de posicionament del territori” i ha negat que estigui basat en el joc i l’especulació.