El president Puigdemont amb el cònsol general del EUA, Marcos Mandojana
El president Puigdemont amb el cònsol general del EUA, Marcos Mandojana
 
  • El cap de l’Executiu demana als representants del cos consular acreditats a Barcelona que “continuïn fent el que han fet fins ara, amb rigor, professionalitat i actitud sempre positiva davant de tothom”
 
  • En la recepció que ha ofert aquesta tarda al Palau de la Generalitat, acompanyat del conseller d’Afers Exteriors, el president ofereix “tota la cooperació i la col·laboració” del Govern als representants consulars per “explicar i implicar” el procés polític català
 
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha apel·lat aquesta tarda els representants del cos consular acreditats a Barcelona que “expliquin bé que Catalunya és un país que vol créixer amb tota la seva gent, amb col·laboració, apel·lació permanent al diàleg i una vocació indestructible d’internacionalització i amb Europa”, a la qual “volem continuar contribuint com un estat independent”. Davant del “procés polític extraordinari” que viu Catalunya, ha manifestat, “continuïn fent el que han fet fins ara, amb rigor, professionalitat i actitud sempre positiva davant de tothom”. Acompanyat del conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, el president Puigdemont ha ofert aquesta tarda una recepció als representants del cos consular acreditats a Barcelona, a qui ha fet extensiva “tota la cooperació i la col·laboració” del Govern en l’explicació del procés. També ha assistit a l’acte el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget.
 
El cap de l’Executiu ha aventurat als representants consulars que “tindran feina els propers mesos”, més enllà de la seva obligació consular, perquè “saben perfectament que Catalunya és un país que està caminant cap a la independència”. I ha subratllat la “gran voluntat d’explicació i d’implicació” del Govern per tirar endavant el procés polític català, un projecte del qual “els ciutadans dels seus països que resideixen a Catalunya són també una part important de l’explicació i la implicació”. “Catalunya pot oferir moltes coses al món; ho saben i els demanem que ho expliquin bé”, ha subratllat Carles Puigdemont, i en aquest sentit s’ha posat a disposició dels representants consulars “perquè el contacte sigui permanent, la informació flueixi i les informacions que els reclamin els seus països d’origen siguin al més fiables, aprofundides i documentades possible”. “Ens tindran al seu costat cada dia, com estic convençut que la gent que vostès representen i que viuen entre nosaltres estan al costat del país”, ha reblat.
 
Finalment, el president de la Generalitat ha volgut agrair la “tasca imprescindible” que realitzen els representants consulars “en el model socioeconòmic, polític i cultural del país” des d’una ciutat com Barcelona, que té una “llarga tradició consular” i és “la tercera ciutat no capital encara d’Estat amb més representants consulars al món”.
 
A més del president Puigdemont, també han intervingut en la recepció el conseller Romeva i el degà del Cos Consular i cònsol general del Paraguai, Juan Alfredo Buffa.

2  

Fitxers adjunts

El president Puigdemont amb el cònsol general de la RP Xina, Heng Tang

El president Puigdemont amb el cònsol general de la RP Xina, Heng Tang
JPG | 1281

El president Puigdemont amb el cònsol general del EUA, Marcos Mandojana

El president Puigdemont amb el cònsol general del EUA, Marcos Mandojana
JPG | 857