• La delegada defensa que “el treball conjunt ens ha de fer més grans i permetre recosir aquestes comarques entorn de projectes estratègics”
Presa de possessió de la nova delegada del Govern a la Catalunya Central
 
El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha subratllat avui la importància de les delegacions territorials catalanes com a elements vertebradors del país. “Només amb un govern molt proper al territori i amb la plena sintonia de les institucions podrem afrontar els reptes que tenim al davant”, ha destacat. Ha posat l'L9, inaugurada aquest mateix matí, com a exemple de col·laboració entre institucions. Junqueras ha assenyalat que el fet de vincular la Vicepresidència amb la conselleria d’Economia i les delegacions territorials “expressa el compromís del govern amb el territori”.
 
El vicepresident i responsable econòmic del govern ha fet aquestes declaracions durant la presa de possessió de la nova delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà. Vilagrà ha afirmat que “la Catalunya Central està en construcció” i ha fet un paral·lelisme entre el procés que ha viscut la Universitat, després del qual tothom hi ha sortit guanyant, i els 169 municipis i les 6 comarques que formen part de la Catalunya Central. “El treball conjunt ens ha de fer més grans i permetre recosir aquestes comarques entorn de projectes estratègics”, ha defensat.
 
La nova delegada de la Catalunya Central ha explicat que la funció principal que tindrà la delegació que representa és “acostar el Govern al territori i fer que la presa de decisió sigui més propera i compartida amb la ciutadania”. En aquest sentit, ha posat de manifest que durant els deu anys de vida d’aquesta delegació “hi ha hagut una millora important de la qualitat de vida a les comarques centrals que ha de continuar en molts àmbits”. I ha exposat alguns reptes de futur, com ara la millora de la xarxa viària i ferroviària, la qualitat de l’ocupació, la implementació de noves tecnologies o altres projectes específics de cada comarca.
 
Finalment, Vilagrà ha fet una aposta per “una nova governança pública” dins la delegació, que abandoni la presa de decisions purament jeràrquica i s’ha compromès a fer una delegació “permeable” i a promoure un “govern obert i col·laboració amb els agents del territori”.
 
L’acte ha tingut lloc aquest matí a l’edifici Campus Manresa de la UVic-Universitat Central de Catalunya i ha comptat amb la presència  de l’antic delegat, Juli Gendrau, el rector de la UVic-Universitat Central de Catalunya, Jordi Montaña i l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent.

1  

Imatges

Presa de possessió de la nova delegada del Govern a la Catalunya Central

Presa de possessió de la nova delegada del Govern a la Catalunya Central 4738