• Declaració institucional del cap de l’Executiu amb motiu del traspàs de Muriel Casals
El president Puigdemont, en un moment de la declaració institucional (Foto: Jordi Bedmar)
El president Puigdemont, en un moment de la declaració institucional (Foto: Jordi Bedmar)
La mort inesperada i prematura de la Muriel Casals ens deixa sense una de les veus i personalitats que ha contribuït decisivament a canviar la història recent d'aquest país i que estava cridada, en la seva condició de presidenta de la comissió parlamentària d’estudi del procés constituent, a tenir un rol fonamental en la consecució del projecte col·lectiu que ha mobilitzat tantes i tantes persones.

Lluitadora per la democràcia, defensora dels drets de les persones, compromesa amb la llengua i la cultura, amb la cultura de la pau i la solidaritat, la Muriel Casals és un referent ètic a seguir. No seríem aquí i d'aquesta manera sense l'esforç, sovint discret, d'algunes persones molt determinades. La Muriel Casals n'era una, i ho sabíem tots malgrat la seva senzillesa, discreció i tendresa.
 
Lluitava pel bé comú, i per això va presidir una de les entitats cíviques i culturals més arrelades i més importants del país. I per això va entrar al Parlament de Catalunya en aquesta etapa de transcendència per a la qual va treballar amb tant d'entusiasme, il·lusió i esperança. La Muriel ho vivia amb una emoció que impressionava tots els qui sabíem que érem deutors justament de la seva tenacitat determinant en els moments difícils.

Com a president de Catalunya vull manifestar el meu condol i el del Govern, en primer lloc a la seva família, per la pèrdua d'una persona que va guanyar-se l'estima, l'agraïment i el respecte de moltíssima gent arreu del país gràcies a una vida plena de compromís social, cívic, cultural i polític.

Recordarem la Muriel, recordarem el seu exemple que ennobleix el país i sabrem contemplar i completar el somni que tanta gent com la Muriel ha ajudat a fer lluminós i possible.

1  

Vídeos

Vídeo de la declaració institucional