El ple del Parlament d’aquesta setmana s’iniciarà demà amb un minut de silenci en memòria de la diputada de Junts pel Sí i ex presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, traspassada la matinada de diumenge. La cambra retrà homenatge d’aquesta manera a una de les principals impulsores del procés polític que actualment viu Catalunya. A més a més, dijous celebrarà un acte d’homenatge on hi participarà el Govern, encapçalat pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Per la seva banda, el Govern ha aprovat avui donar la medalla d’or de la Generalitat a títol pòstum a Muriel Casals per la seva “sòlida trajectòria en el camp docent, cultural i polític, així com  en la defensa de la llengua i les llibertats de Catalunya”, tal i com ha anunciat la portaveu del Govern, Neus Munté, en la roda de premsa posterior a la reunió del Govern.
 
Després del minut de silenci dedicat a Muriel Casals, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, detallarà davant el ple del Parlament l’estat del manteniment de la xarxa ferroviària catalana que administra l’empresa pública de l’estat Adif, durant la sessió de control al Govern. Rull farà aquesta intervenció una setmana després de l’incendi a l’estació abandonada de Bifurcació-Vilanova que va deixar sense servei de rodalies i metro la ciutat de Barcelona durant unes hores provocant nombrosos retards durant tota la jornada. En aquella ocasió, el conseller Rull va assegurar que hi va haver “un mal manteniment a les instal·lacions d'Adif" i va tornar a exigir el traspàs íntegre del sistema de rodalies. El conseller de Territori respondrà, a més a més, dues preguntes sobre la gestió d’Aigües Ter-Llobregat i una sobre polítiques de transport.
 
A la sessió de control al Govern també hi participaran la consellera de la Presidència, Neus Munté, que respondrà una pregunta sobre mitjans de comunicació; el conseller d’Interior, Jordi Jané, que parlarà sobre seguretat ciutadana; la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, que analitzarà el paper dels regadius davant els reptes que planteja el canvi climàtic al sector agrari; i el conseller de Justícia, Carles Mundó, repassarà els motius pels quals no es pot fer en català l’examen d’accés a l’advocacia.
 
A més a més, el conseller Rull respondrà una pregunta sobre el futur del CRT de Vilaseca i Salou. Per la seva banda, a la tarda el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, contestarà una interpel·lació sobre el mateix tema.
Un cop acabi la sessió de control se celebrarà, com és habitual, la sessió de control al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, prevista pels volts de les 11 hores.