• El cap de l’Executiu ha presidit aquesta tarda l’acte d’homenatge a la diputada i expresidenta d’Òmnium Cultural que s’ha fet al Parlament
  • “El nou país durà també el teu nom i el de totes les Muriels que inspiren una societat millor feta de persones millors”, ha destacat el president
El president Puigdemont saluda a la filla de Muriel Casals, Laia Gasch, en presència de la Presidenta del Parlament
El president Puigdemont saluda a la filla de Muriel Casals, Laia Gasch. Autor: Rubén Moreno
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha lloat aquesta tarda la figura i el llegat de la diputada i expresidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, en l’homenatge que s’ha celebrat al Parlament. 
 
“Estem entristis per la teva absència, que encara ens costa de creure i d’acostumar-nos-hi, si és que mai ens hi acostumarem, però estem, tanmateix, feliços de poder-te honorar amb el millor homenatge que sabrem fer i que podem fer-te, que no és cap altre que complir el teu somni”, ha remarcat el president.
 
En un emotiu discurs dirigit directament a ella, “per poder-nos acomiadar i agrair”, el cap de l’Executiu ha destacat el seu “esforç, que no ha estat sempre fàcil ni ben comprès”, del qual, ha dit, “en beurem tots i totes, en serem beneficiaris i, en contemplar-ne les bondats, pensarem en tu, en la teva vida resseguida per un fil conductor en què hi ha hagut, tothora, l’interès pels altres”.
 
“Ens has guiat gairebé sense voler-ho o sense adonar-te’n, i et mereixes que et retornem tota la gratitud de que som capaços per haver ajudat, sense defallir, a trobar les solucions que fan possible el teu i el nostre somni”, ha assenyalat Puigdemont.
 
Acompanyat, entre d’altres, de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i de la família de Casals, el president ha assegurat que “el nou país durà també el teu nom i el de totes les Muriels que inspiren una societat millor feta de persones millors”. Perquè la nova Catalunya, ha declarat, “s’ha d’assemblar a les seves millors persones i n’ha de prendre exemple, respecte, diàleg i, alhora, conviccions i valors”, entre els quals ha citat el progrés, la inclusió i justícia socials, la cultura, el coneixement, el rigor, la proximitat, la humanitat i l’altruisme. “Bases fundacionals que has ajudat a vestir, benvolguda, estimada i ara ja enyorada Muriel, amb el teu treball indefallible”, ha reblat.
 
La cerimònia de comiat que ha acollit el Parlament ha comptat amb les actuacions musicals de la companyia Elèctrica Dharma, Maria del Mar Bonet, el violoncel·lista Pau Codina, Gabriel Fauré, i el Cor de Cambra del Conservatori del Liceu, que ha interpretat ‘El cant de la senyera’, sota la direcció de Daniel Mestre, com a cloenda de l’acte.
 
El president Puigdemont, acompanyat del vicepresident Oriol Junqueras i d’altres membres del Govern, també assistirà a l’acte cívic de comiat i homenatge a Muriel Casals que Òmnium Cultural organitza al Passeig dels Til·lers.
 
 

1  

Imatges

El president saluda a la filla de Muriel Casals, Laia Gasch

El president saluda a la filla de Muriel Casals, Laia Gasch 317