• El delegat ofereix la màxima disponibilitat per potenciar una “estreta aliança amb els agents institucionals, socials, econòmics i culturals”
Fotografia de l'acte
El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha subratllat avui la importància de les delegacions territorials catalanes com a elements vertebradors del país. “Les nostres set delegacions són estructures essencials de l’Estat que estem construint, i amb el que busquem unes millors condicions de vida per als ciutadans”, ha destacat. Junqueras ha afegit que les delegacions són vitals “per conèixer les necessitats dels agents socials i econòmics del territori, alhora que ens ajuden a explicar millor als ciutadans la nostra acció de Govern”.
 
El responsable econòmic de la Generalitat ha fet aquestes declaracions durant la presa de possessió del nou delegat del Govern a Barcelona, Miquel Àngel Escobar. Després del parlament de la delegada sortint, Núria Colomé, i de la lectura del decret de nomenament a càrrec del secretari general del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, Josep M. Jové, el nou delegat ha afirmat que “estem a la primera línia del govern per donar resposta a les necessitats de les nostres comarques, ciutats i pobles, amb la màxima disponibilitat i voluntat, i en estreta aliança amb els agents institucionals, socials, econòmics i culturals del territori”.   
 
Escobar ha destacat que bona part de la seva tasca se centrarà a “treballar per col·locar el territori que representa aquesta delegació com a punta de llança del nou estat en el qual el benestar i la justícia social tinguin un protagonisme primordial”. Ha afegit que la demarcació “en la que ens trobem està plena de matisos i representa el mestissatge social allunyat de dogmatismes que volem potenciar i ajudar a créixer”. Durant la seva primera intervenció com a delegat del Govern a Barcelona, a la Sala Torres Garcia del Palau de la Generalitat, Miquel Àngel Escobar ha insistit en remarcar les delegacions territorials catalanes com un eix bàsic per vertebrar el país, tenint en compte que la proximitat ajuda a compartir les decisions amb la ciutadania. 
 
L’acte, al qual han assistit la consellera del Departament de la Presidència, Neus Munté, i la consellera del Departament de Governació, Meritxell Borràs, ha comptat amb una àmplia representació política. També hi han participat el secretari general del Departament de la Presidència, Joaquim Nin, i el secretari de la Delegació del Govern de la Generalitat a Barcelona, Xavier Baiget.  

1  

Imatges

Fotografia de l'acte

Fotografia de l'acte 141

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 134