• El cap de l’Executiu ha participat en el sopar de benvinguda organitzat per la GSMA amb motiu del MWC, que inaugurarà demà a Barcelona
  • Carles Puigdemont ha afirmat que “volem esdevenir un hub tecnològic, una mena de Silicon Valley per al Sud d’Europa”
El president Puigdemont, en un moment de la seva intervenció (foto: Jordi Bedmar)
El president Puigdemont, en un moment de la seva intervenció (foto: Jordi Bedmar)
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha donat avui la benvinguda als organitzadors del Mobile World Congres, que obre les seves portes demà a Barcelona, i ha subratllat el “fort compromís” del Govern de Catalunya amb aquest certamen. “Podeu comptar amb el nostre suport i col·laboració”, ha afirmat el president, durant el sopar organitzat per la GSMA amb motiu del congrés.
 
El cap de l’Executiu ha recordat que aquest és l’onzè any consecutiu que la Generalitat participa de manera activa en el MWC. Un congrés, ha dit que “genera riquesa per al país, llocs de feina per a les persones i crea noves oportunitats de negoci per a les empreses catalanes, espanyoles i internacionals”. “Créixer, progressar, crear oportunitats per a les persones i les empreses i, per tant, garantir-nos els instruments que ho fan possible, és una de les nostres prioritats com a Govern”, ha remarcat.
 
Carles Puigdemont ha assenyalat que aquests dies, durant el MWC, “paraules com internacional, tecnologia, innovació i creativitat estaran en boca de tothom” i ha fet notar que Catalunya, que té 7,5 milions d’habitants, i té la seva pròpia llengua, lleis i institucions, “també es pot definir amb aquests termes”. “Som un país més global i competitiu que basa la seva economia en la creativitat, el talent, l’esperit empresarial i la innovació, alhora amb un profund convenciment de la responsabilitat social”, ha assenyalat.
 
En aquest sentit, el cap del Govern ha fet notar que “som una de les regions europees líders en atracció d’inversió estrangera en el camp de les TIC”. Ha recordat que a Catalunya operen més de 5.500 empreses i ha subratllat que el MWC ofereix “un entorn únic per a les principals companyies internacionals del camp de les tecnologies de la informació i la comunicació”. Així mateix, el president ha remarcat que Barcelona s’està convertint en una smart city i que “volem esdevenir un hub tecnològic, una mena de Silicon Valley per al Sud d’Europa”.
 
Durant l’acte, que ha tingut lloc al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, el president de la Generalitat ha fet referència a “les proves molt dures” que ha hagut de superar aquest teatre al llarg de la seva història, però ha afegit que “tanmateix n’ha sortit renovat i reforçat, i el seu exemple ens ensenya que malgrat les dificultats de tot tipus –socials, econòmiques, polítiques... o de mobilitat— no hem de resignar-nos a les fatalitats ni al determinisme del ‘no hi ha res a fer’”.
 
Carles Puigdemont, que ha pronunciat el discurs combinant l’anglès, el castellà i el català, també ha posat en valor el potencial de Catalunya des del punt de vista de la innovació i la creativitat. I ha citat artistes com Dalí o Miró, arquitectes com Gaudí i cuiners com Ferran Adrià o els germans Roca.
 
El president ha clos el seu parlament remarcant el compromís del seu Govern amb les persones i subratllant la importància de l’impacte econòmic que tindrà el MWC per a Catalunya.
 
A l’acte, que ha estat presidit pel rei Felip VI, també hi han assistit el ministre d’Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria; la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva; el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget; el conseller delegat i el director del GSMA, John Hoffmann i Mats Granryd, respectivament, i el director general de la Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, entre altres autoritats. Aquesta és la primera vegada que el cap de l’Executiu i el monarca coincideixen, d’ençà que el primer va prendre possessió del seu càrrec.
 
Al sopar inaugural, hi han assistit altres representants institucionals i directius de les multinacionals del sector del mòbil i de les TIC que participaran al congrés, així com també els de grans empreses que utilitzen aquestes tecnologies.
 
El certamen, que demà inaugurarà el president Puigdemont, és el més important del món en el seu àmbit. Fins el proper dia 25 s’espera que prop de 95.000 professionals d’arreu del món passaran pel recinte Gran Via de Fira de Barcelona, on se celebra el congrés, a més dels punts del recinte de Montjuïc i de la ciutat de Barcelona i la de l’Hospitalet, on també tindran lloc actes paral·lels.
 
 
 

2  

Imatges

Fotografia del president  Puigdemont saludant el rei Felip VI a la seva arribada al sopar inaugural del Mobile World Congress

Fotografia del president Puigdemont saludant el rei Felip VI a la seva arribada al sopar inaugural del Mobile World Congress 3879

El president, durant la seva intervenció

El president, durant la seva intervenció 1992