Moment de la presentació
El conseller de Cultura, Santi Vila, ha participat aquest migdia en la presentació de la nova temporada d’exposicions del Museu Nacional d’Art de Catalunya, acte durant el qual el conseller ha declarat que “el MNAC és una institució de referència a Catalunya i volem que també sigui una institució amb molt d’atractiu a nivell internacional” .
 
En aquest sentit, el conseller ha recordat que “la col·lecció d’art medieval i de romànic que tenim al MNAC és la més important del món, i es responsabilitat nostra que això es conegui a qualsevol punt del planeta”. Vila ha afegit que “amb la col·lecció permanent del MNAC tenim una missió de difusió, de presència internacional, que s’ha de poder fer des de les institucions”.
 
Santi Vila  ha volgut destacar el paper de lideratge del MNAC en el panorama de l’activitat cultural del país: “A l’entorn d’una d’idea àmplia de col·lecció nacional d’art, està generant ja ara unes dinàmiques de sinergia, de col·laboració i de treball en xarxa amb els 16 museus d’art que tenim, que són museus de referència, que és francament positiva”. Per aquest motiu, ha afegit, “quan aquestes dinàmiques es donen en tota la xarxa nacional de museus cal que des de l’Administració ens comprometem a reforçar-les”, i ha esmentat directament els museus d’Art d’Olot, els de Sitges i Vilanova, el de Manresa o el de l’Empordà, a Figueres, per exemplificar la importància del treball en xarxa.  
 
Pel que fa a les previsions d’activitats per la nova temporada, el conseller ha subratllat que “amb el que s’està gestant per a l’any 2017 i 2018, el MNAC estarà situat a la primera divisió de les grans institucions de referència en matèria d’art. En aquets sentit, l’exposició de diàleg entre Picasso i el Romànic, d’acord amb el Museu Picasso de París, segur que serà referència absoluta”.
 
El conseller també ha recordat iniciatives com la commemoració dels 150 anys del naixement de Ramon Casas, la voluntat de donar presència expositiva a la donació de l’Antoni Gallardo o “el projecte, d’acord amb el Museu Dalí, de fer el 2018 una exposició al MNAC que tingui com a centre d’interès i pretext, Gala i el l’univers dalinià”, per manifestar-se especialment satisfet per les possibilitats de futur planteja el museu. .

1  

Imatges

Imatge d'un moment de la presentació de les noves exposicions del MNAC

Imatge d'un moment de la presentació de les noves exposicions del MNAC 744

1  

Fitxers adjunts

Dossier amb la programació d'expsocions del MNAC

Dossier amb la programació d'expsocions del MNAC
PDF | 1624