El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, acompanyat del director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig, s’ha reunit avui amb representants de les principals federacions catalanes i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) per analitzar conjuntament la situació creada arran de la decisió del Consell de Ministres de presentar un recurs al Tribunal Constitucional contra alguns articles de la Llei de modificació de la Llei sobre l’exercici de les professions de l’esport.
sge
Foto: Jodi Estruch
Gerard Figueras ha refermat davant les federacions que la Generalitat vetllarà per “garantir la seguretat jurídica dels professionals del món federat”, i ha assegurat que “es manté l’ampliació fins al 31 desembre de 2016 del termini perquè tècnics i professionals adaptin les titulacions a la Llei” (acabava l’1 de gener de 2015), tot i que ha plantejat la possibilitat que es pugui ampliar aquesta moratòria. 
 
El secretari general de l’Esport també ha anunciat que el Govern realitzarà una anàlisi jurídica de les afectacions del recurs presentat per l’Estat per tal de donar solucions a la vuitantena de sol·licituds pendents de ser inscrites al Registre Oficial de Professionals de l'Esport de Catalunya (ROPEC) a partir del moment en què es va modificar la Llei, així com per abordar les peticions que arribin a partir d’ara.
 
En els propers dies, es posarà en marxa una comissió mixta entre Govern i Federacions per aprofundir en la presa de decisions sobre aquesta situació. També s’estudiaran possibles afectacions que pugui tenir en els professionals d’altres àmbits (no federats) del sector esportiu el recurs de l’Estat a la Llei.
 
Les federacions presents en la reunió han estat les de Futbol, Bàsquet, Tennis, Patinatge, Hockey, Natació, Gimnàstica i la UFEC, que ha comptat amb el seu president Gerard Esteva.
 
 

1  

Imatges

Fotografia de la reunió (Autor: Jordi Estruch)

Fotografia de la reunió (Autor: Jordi Estruch) 316