El vicepresident Junqueras al MWC
Les empreses i els professionals catalans tenen en el Mobile World Congress una gran oportunitat per créixer i donar-se a conèixer al món. Així ho va expressar diumenge passat el Vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, durant el Mobile Lunch Barcelona organitzat per la Fundació Mobile World Capital Barcelona i la GSMA.
 
El vicepresident del Govern va donar dades que mostren el pes creixent del sector tecnològic a Catalunya. “En aquest moment, Catalunya disposa de 12.800 empreses tecnològiques, que representen el 2% de les empreses catalanes, i hi ha més de 84.600 professionals treballant-hi, el 2,7% de la població catalana ocupada”, va afegir. Actualment, el sector TIC factura anualment més de 14.000 milions d’euros.
 
Oriol Junqueras va subratllar el pes que dins de l’àmbit TIC està adquirint el sector de la mobilitat, concretament, el d’aquelles empreses que desenvolupen solucions mòbils, fins al punt que “els informes realitzats per les grans companyies del sector ens indiquen que, en els propers anys, les connexions mòbils actuals es multiplicaran per 10”. Durant la seva intervenció, també va esmentar alguns casos empresarials d’èxit dins del territori català, com ara els de SCYTL, Fractus, Wavecontrol o Wallapop.
 
Junqueras va qualificar les Tecnologies de la Informació i la Comunicació d’eines “necessàries” per poder construir la república catalana”. Segons ell, “si volem avançar com a nació ens calen estructures d’Estat en tots els àmbits, i les telecomunicacions no són una excepció”.