El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, ha visitat aquesta tarda el Pavelló de Catalunya del Mobile World Congress (MWC), la fira de noves tecnologies que se celebra al recinte firal de la Gran Via de l’Hospitalet de Llobregat. Junqueras, que ha realitzat la visita amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, s’ha interessat per les darreres novetats de les empreses, que han explicat les seves apostes tecnològiques de futur. El vicepresident del Govern ha explicat que el MWC és una “oportunitat” per donar-se a conèixer al món, i ha remarcat que la responsabilitat del Govern català és donar suport i “ajudar les empreses en aquesta promoció”.

En concret, Junqueras s’ha referit a l’elevat nivell d’innovació i a la necessitat de connectar aquestes iniciatives privades amb els fons europeus Feder, que potencien programes de reindustrialització i augmenten la competitivitat. Amb 12.800 empreses i 84.000 treballadors (2,7% de la població catalana ocupada), el sector TIC català gaudeix de bona salut, tenint en compte que genera una facturació anual de 14.000 milions d’euros.

El vicepresident ha insistit en destacar que el sector tecnològic català és cada vegada més potent en una economia tan diversificada com la catalana, “i encara ho serà més en un futur”, amb pimes que desenvolupen solucions innovadores en totes les aplicacions relacionades amb la mobilitat de les persones.