Visita a ARCO
El conseller de Cultura, Santi Vila, recordat avui que “després de 10 anys de no poder-ho fer per raons pressupostaries, el Govern de Catalunya, a través del Departament de Cultura, ha recuperat enguany una partida per fer possible l’adquisició d’art contemporani i, per tant, per ampliar la col·lecció nacional d’art”.
 
Vila ha destacat que aquesta iniciativa farà “possible que els ciutadans de Catalunya sàpiguen que el seu govern afavoreix i estimula una col·lecció nacional d’art que, lògicament, està al seu servei, a la seva disposició, a través de tota la xarxa de museus del país i a través de les grans institucions nacionals de capçalera”.
 
El conseller ha detallat que “és un pressupost de mig milió d’euros que s’ha de poder complementar en dos exercicis. Per aquest primer exercici, la quantitat és de 300.000 euros”.
 
Santi Vila ha fet aquestes declaracions durant la seva visita a la 35a edició de la Fira Internacional d’Art Contemporani ARCO, que està tenint lloc a la Feria de Madrid.  Aquesta fira, que enguany se celebra des d’avui i fins el 28 de febrer, compta amb la presència de 221 galeries de 27 països i 250 col·leccionistes de 33 països diferents. En total, hi són presents 150 institucions, col·leccionistes i directors d’institucions. Per a les galeries catalanes segueix essent una fita important en el calendari anual. L’edició actual compta amb la participació de 13 galeries catalanes, 12 en el programa general i 1 al programa Opening, on es presenten galeries de set anys de trajectòria com a màxim.
 
La visita del conseller de Cultura també s’ha estès a la fira d’art contemporani Art Madrid, que enguany ja ha arribat a la seva 11ª edició. Aquesta trobada, que coincideix en dies amb ARCO, se celebra a la Galería de Cristal del Centro Cibeles.
 
Art Madrid va ser creada per un grup de galeries que no havien trobat mai cabuda a ARCO, on les condicions d’accés són molt estrictes, o que després d’anys de participar-hi havien estat rebutjades. De les 50 galeries que presentaran les seves propostes 10 són catalanes.
 
El conseller també ha recordat que Catalunya, i en concret Barcelona, està en condicions de poder organitzar “un gran esdeveniment que tingui com a referència el diàleg de tot el sector vinculat a les arts visuals en general, a les arts plàstiques en concret”. Al respecte, ha afegit que “aquest diàleg ha de ser intergeneracional, entre artistes novells i artistes consagrats. I, també, interdisciplinari, entre pintors i escultors”, de forma que “la ciutat de Barcelona, i Catalunya, pot concretar un esdeveniment d’aquetes característiques amb el sector, sense cap ànim d’imitar models de fira que ja són coneguts”. Vila ha afegit que “Barcelona no necessita incorporar-se en aquest sentit a la cadena d’esdeveniments d’aquestes característiques, però sí que pot recuperar un gran esdeveniment d’acord amb el sector i amb l’impuls de l’Administració a curt i mig termini”.
 
 
 
 

2  

Imatges

El conseller s'ha trobat amb la representació catalana a ARCO

El conseller s'ha trobat amb la representació catalana a ARCO 1162

Santi VIla també ha estat rebut pels galeristes i artistes catalans presents a la Fira Art Madrid

Santi VIla també ha estat rebut pels galeristes i artistes catalans presents a la Fira Art Madrid 2176