Trobada Aragó
La Generalitat Catalunya i el Govern d’Aragó han mantingut avui una primera reunió per trobar una solució política als diferents conflictes oberts sobre el patrimoni entre Aragó i Catalunya. En la trobada, el conseller de Cultura, Santi Vila, i la consellera d’ Educació, Cultura i Esport del Govern d’Aragó, Mayte Pérez, han acordat iniciar un diàleg entre les dues administracions amb l’objectiu de defensar el patrimoni comú i fer prevaler el seu interès en conservar-lo i divulgar-lo.
 
En aquest sentit, Vila i Pérez han pactat la creació d'un grup de treball entre els governs de Catalunya i Aragó per trobar solucions als diferents conflictes i promoure un instrument comú que desenvolupi fórmules d'ús compartit del patrimoni. El conseller Santi Vila ha apuntat que ambdós governs s’han “conjurat per resoldre el conflicte immediatament i per articular mecanismes entre Aragó i Catalunya que facin possible una gestió conjunta del patrimoni”. “És molt allò que ens uneix: el compromís amb l’art i la cultura”, ha afegit.
 
El conseller de Cultura també ha destacat que mai “hauríem d’haver arribat a l’actual situació de conflicte perquè, no només ens uneix el patrimoni, sinó també una responsabilitat i uns vincles socials, ciutadans i culturals que exigeixen que complim amb les nostres responsabilitats i posem a disposició de la ciutadania aquest patrimoni, que és valorat mundialment”.
 
En el marc de l’acord, la Generalitat s'ha compromès a gestionar el retorn de forma imminent de 53 del centenar de peces del Monestir de Sixena que estan en litigi. Aquests béns, que no estan catalogats, estan actualment dipositats i conservats al magatzem del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).
 

1  

Fitxers adjunts

Fotografia: Reunió dels consellers de Cultura de Catalunya i Aragó

Fotografia: Reunió dels consellers de Cultura de Catalunya i Aragó
JPG | 1379