La consellera Serret durant la reunió de la conferència sectorial a Madrid aquest migdia
La consellera Serret durant la reunió de la conferència sectorial a Madrid amb presència de la ministra Tejerina
 
La consellera també ha proposat al Ministeri mesures per fer front a la crisi pesquera de la sardina, seitó i lluç
 
El ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient s'havia compromès a finançar part de les actuacions urgents al riu Ebre, en el tram Amposta-Tortosa, i les de contenció de la invasió del cargol poma des del riu cap als camps de conreu. L'aportació prevista era de 261.386€, entre els anys 2015-2016 i encara avui no s’ha fet efectiu cap pagament. A aquesta quantitat se li sumen els prop de 200.000€  pendents de pagament provinents del fons de solidaritat de la UE.
 
La consellera d’Agricultura Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, ha reclamat avui, en el marc de la conferència sectorial d’agricultura i desenvolupament rural celebrada a Madrid, el pagament d’aquests compromisos, alguns dels quals ja ha hagut d’avançar el Departament amb recursos propis. 
 
Mesures per a la pesca
 
La consellera Serret també ha participat avui a la conferència sectorial de pesca i ha aprofitat per proposar al Ministeri que prevegi actuacions per fer front a la profunda crisi que afecta el sector pesquer de sardina i seitó. Aquesta crisi es  degut principalment als canvis que s’han produït en els ecosistemes que afecten el peix i el seu valor comercial. La consellera també ha demanat actuacions davant la situació d’emergència de les flotes pesqueres de lluç del Golf de Lleó a causa de la sobreexplotació i que el sector ja està afrontant amb la creació de plans de gestió, conjuntament amb l’Administració i amb assessorament científic.
 
Serret ha destacat la necessitat de preservar la sostenibilitat del recurs pesquer per garantir la continuïtat i competitivitat d’aquest sector.

 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.

2  

Fitxers adjunts

La consellera Serret durant la reunió del consejo consultivo a Madrid aquest migdia

La consellera Serret durant la reunió del consejo consultivo a Madrid aquest migdia
JPG | 121

Fotografia de la conferència sectorial a Madrid

Fotografia de la conferència sectorial a Madrid
JPG | 115