• El cap de l’Executiu fa aquesta crida en un article al diari britànic The Guardian, on també afirma que el buit de poder a l’Estat “està danyant Catalunya i Europa i ha d’acabar”
The Guardian publica avui l'article del president Puigdemont
The Guardian publica avui l'article del president Puigdemont
 
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, publica un article en el diari britànic The Guardian, en el qual fa una crida al Partit Socialista, Podem i Ciutadans perquè “reuneixin el valor per fer ara un referèndum a Catalunya”. Carles Puigdemont qualifica de “crucial” la necessitat d’un nou Govern a Madrid, “que es comprometi políticament amb Catalunya, en comptes de continuar amb la negació i l’obstruccionisme legal dels anys de Rajoy”.
 
En el seu escrit, que publica avui l’edició digital del diari, el cap de l’Executiu assenyala que “la manca d’un nou Govern a Espanya, dos mesos després d’unes eleccions poc concloents, està causant preocupació a Europa”. I afegeix, que, per ell, “la principal frustració és no tenir un Govern a Madrid capaç de participar en les negociacions que Catalunya ha estat cercant”. Unes negociacions, assenyala, que “són ara més urgents, donada la majoria parlamentaria que tenim i el full de ruta de 18 mesos per a la independència”.
 
Carles Puigdemont insisteix en l’article en la via del diàleg, però també adverteix que “no farem marxa enrere” i que si el Govern espanyol nega el referèndum a Catal­unya “seguirem endavant amb el mandat democràtic que hem rebut del poble català”.
 
El cap del Govern afirma que, davant d’un moment polític que “no té precedents”, “abordar la situació a Catalunya és l’única via disponible per evitar la inestabilitat a Espanya aquest 2016”. Pel president, si els principals partits polítics espanyols “segueixen evitant el tema, es veuran forçats a unes eleccions al juny, i, en el millor dels casos, hi hauria nou govern al setembre”, però augura que el resultat pot ser similar al del 20D.
 
 

1  

Fitxers adjunts

The Guardian publica avui l'article del president Puigdemont

The Guardian publica avui l'article del president Puigdemont
JPG | 1678