• Munté afirma que els continguts s'adapten a una societat en la qual l’opció per l'estat independent ha passat del 14% l'any 2006 al 40% el novembre 2015
En el transcurs del ple celebrat aquest dimecres al Parlament de Catalunya, la consellera de la Presidència, Neus Munté, ha fet una defensa aferrissada del model català de televisió i ràdio pública i del seu pluralisme, afirmant que "no concebem el país sense TV3 ni sense Catalunya Ràdio. Han de seguir sent uns mitjans forts, de qualitat i líders. El Govern segueix i seguirà apostant pel compromís inequívoc del model d’èxit de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, peça clau del nostre sistema de mitjans del país".  La consellera ha aprofitat per posar en valor la qualitat dels seus professionals, agraint "la feina i l’esforç de tot l’equip de persones que treballen a la Corporació, sabem que estan fent un gran esforç. El seu compromís amb el model públic de mitjans i la seva alta professionalitat són un dels actius de la Corporació".

Munté ha afirmat que "són la ràdio i la televisió de l'Estat amb més mecanismes de control de pluralitat i objectivitat", i que "si la CCMA no fos de qualitat i objectiva no arribaria als grans índexs d'audiència que assoleix. El millor indicador del seu pluralisme és la seva bona audiència, a no ser que pensem que els espectadors són acrítics i no tenen criteri". 

En aquest sentit, la consellera ha defensat, que "la televisió pública de Catalunya és un reflex de com està evolucionant la societat  catalana i de cap a on va. Tal i com es veu clarament amb dades que provenen del Baròmetre d’Opinió Política del CEO,  la opció per l’estat independent ha passat del 14% l’any 2006, al 40% del novembre del 2015". Segons Munté, "si la TV catalana només tingues ulls pels sobiranistes, no estaria donant la cobertura del debat d’investidura de Pedro Sánchez que ha donat avui".

En aquesta mateixa línia, Munté ha destacat dades com el temps de notícia dels primers temes informatius, que van ser l'any 2013 la crisi econòmica i financera mundial ocupant un 14,3% del temps, i la crònica política d'àmbit internacional, l'any 2014, amb un. 14,2%.
 
Altres dades que confirmen la pluralitat informativa dels informatius de TV3 referides per la consellera, han estat per exemple que TV3 és la primera opció que els catalans prefereixen per informar-se (Baròmetre CEO i Informe CIS, 2015); que el 45’3%  dels catalans, segons el CEO, i el 46’6%, segons el CIS, trien els informatius de TVC; i que la segona opció és La 1 de TVE amb un 11,6%, segons el CEO, o La Sexta, amb un 11’9%, segons el CIS.

I segons dades molt més recents, TV3, líder d'audiència per sisè mes consecutiu, ha tancat el mes de febrer amb una quota del 13,2%, sent líder en solitari i encapçalant el rànquing de programes més vistos cada dia del mes.

Per acabar, la consellera Munté ha destacat, que més enllà de les dades, "el CAC publica mensualment uns informes que avalen el pluralisme. Pluralisme i proporcionalitat. El CAC avalua aquest pluralisme amb els procediments que va determinar el Parlament, és a dir, consensuats entre tots, en el moment que es va crear aquest organisme".