·        El cap de l'Executiu critica “l’abús” del mecanisme de la suspensió de les lleis “que a qui perjudica no és a la Generalitat sinó als catalans, a les persones”
 
·        El president anuncia, durant una visita institucional a La Seu d’Urgell, que els pressupostos del 2016 inclouran la millora de la C-14 a la zona dels tres ponts, una reivindicació històrica del territori
El president Puigdemont ha visitat les obres de remodelació del parc de bombers voluntaris d'Alp (Autor: Jordi Bedmar)
El president Puigdemont ha visitat les obres de remodelació del parc de bombers voluntaris d'Alp (Autor: Jordi Bedmar)
 
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha qualificat aquesta tarda de “bastant lamentable” i de “greu desconeixement i ignorància” les paraules de Pedro Sánchez avui al Congrés assegurant que a Catalunya s’ha trencat la convivència. “Un candidat a la presidència de l’Estat espanyol no pot jugar d’aquesta manera tan temerària amb conceptes molt delicats”, ha dit el cap del Govern, i ha afegit “a Catalunya hi ha una convivència exemplar. Ens l’han intentat trencar des de fora de moltes maneres, començant per la llengua, i acabant per les infraestructures, i, en canvi, aquest és un país que pot donar exemple de convivència i de cohesió social”.
 
Per al cap de l’Executiu “És inacceptable  que un líder polític espanyol, que pretén contribuir a la solució a les relacions polítiques entre Catalunya i Espanya comenci formulant una descripció de la situació a Catalunya que no només no es correspon a la realitat, sinó que és absolutament injusta, mancada de rigor i coneixement, carregada d’uns quants prejudicis”, i ha continuat “ i voldria pensar que no tenen res a veure amb la convocatòria electoral, perquè sabem, massa tristament, que anar contra Catalunya dóna massa vots”.
 
El president ha fet aquestes declaracions als mitjans de comunicació, després de fer una visita institucional a l’Ajuntament de La Seu d’Urgell, en el marc de la visita territorial que avui i demà està fent a les comarques pirinenques.
 
Preguntat pel debat d’investidura, Puigdemont ha lamentat que “l’únic punt que aplega als grups polítics que poden conformar una majoria de Govern és Catalunya". "Diuen que estan d’acord amb Catalunya, però sense Catalunya “ ha continuat dient, i ha afegit  “això és una mica preocupant perquè sembla que s’auguri una mena de front nacional en el qual l’únic element de cohesió és de quina manera no s’ha de tractar Catalunya “.
 
El president ha criticat també la suspensió de la Llei de professions de l’Esport per part del Tribunal Constitucional, que ha titllat “d’abús” d’aquest mecanisme, que “causa perjudicis als catalans”. “Si algú pensa que això el que perjudica és al Govern de Catalunya s’equivoca, perjudica els catalans, les persones. I nosaltres, a banda d’expressar el nostre rebuig a aquesta forma d’entendre les relacions del Govern, el que no deixarem és de defensar amb dents i ungles fins al final, amb les eines de què disposem, els interessos dels catalans”, ha deixat clar.
 
 
Millora de seguretat de la C-14
 
A la seva arribada a La Seu d’Urgell, el president s’ha reunit amb l’alcalde de la ciutat, Albert Batalla, i els portaveus municipals, i després, a la Sala de Plens, s’ha adreçat a la resta de regidors i representants del teixit social i econòmic de municipi. En el decurs de la seva intervenció, el cap del Govern ha anunciat la millora de seguretat de la C-14 a la zona dels tres ponts, que millorarà el traçat i evitarà amb un túnel el pas estret pel congost que alhora es veu afectat pels despreniments de roques.
 
“Aquest és un projecte inajornable; per això, des del minut 1 que tinguem el pressupost  2016 aprovat aquest projecte ja començarà a ser una realitat”, ha destacat el president. Ha assegurat ser conscient que no és suficient amb la millora de la C-14 per solucionar els problemes de la mobilitat, però “aquest pot ser un gran pas. Un gran pas que permet reconciliació amb una reivindicació històrica, i que ajudarà a abordar les oportunitats que pot generar la recuperació econòmica en el territori”.
 
En aquest sentit, el president ha subratllat el compromís del Govern per la cohesió i l’equilibri territorial, per “intentar arribar tan lluny com sigui possible, per fer viable, sostenible, per garantir la proximitat i la qualitat del servei a tota la gent d’un territori que si no, aquí difícilment ho pot tenir”. I en aquesta línia ha emmarcat també com a prioritat del Govern la construcció d’un CAP al municipi de La Seu, les obres del qual començarien el 2017.
 
El cap del Govern ha rebutjat que hi hagi diferències geogràfiques, i per això ha remarcat que “no hi ha cap raó perquè les comarques que històricament no podien ser competitives en termes clàssics industrials avui puguin ser tan competitives com les zones més metropolitanes”. “Això ho podem fer, tenim gent preparada”, ha insistit el president, i ha continuat “simplement ens falta fer l’última milla, que ja sabem que és la que costa més, i aquesta la farem”. “Malgrat les dificultats i les circumstàncies que ens han portat fins aquí, reitero el meu compromís per poder-ho portar endavant, i més ara que constato el suport de tanta gent de Catalunya a aquest procés”, ha reblat.
 
Visita al parc de bombers voluntaris d’Alp
 
 
En el marc de la seva visita institucional a les comarques pirinenques, el president de la Generalitat ha anat avui a l’Ajuntament d’Alp, on ha estat rebut per l’alcalde, Ramon Moliner, i la resta de membres del consistori. En aquest municipi, el cap del Govern ha visitat també les obres de remodelació del parc de bombers voluntaris, finançades per l’Ajuntament, amb la col·laboració de la Direcció general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments de la Generalitat de Catalunya.  Aquesta actuació ha consistit en la construcció d’un annex format per cotxera, planta i altell d’uns 200 metres quadrats i un local vestidor de 60 metres quadrats, que ha millorat l’espai i les condicions de treball d’aquest parc.
 
A la capital de l’Alt Urgell, a més de visitar l’Ajuntament, el president s’ha reunit amb el patronat de la Fundació de l’Hospital de La Seu d’Urgell i ha visitat les instal·lacions, acompanyat del conseller de Salut, Toni Comín. Posteriorment, ha mantingut una trobada amb el Consell d’alcaldes de l’Alt Urgell i els consellers del Consell comarcal, encapçalats pel president, Jesús Fierro.

1  

Imatges

Visita Parc Bombers Alp

Visita Parc Bombers Alp 2472