• La portaveu afirma que el Govern “defensarà amb tots els mitjans” les seves competències davant la suspensió de la Llei de l'Exercici de les Professions de l'Esport per part del Tribunal Constitucional
La consellera Munté avui inaugurant la nova graderia del camp de futbol d'Arenys de Mar
La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha expressat avui la “preocupació” del Govern davant la decisió el PSC de recolzar el document d’acord entre PSOE i Cs que “representa un tancament total amb el que una gran majoria de catalans i catalanes volen que és poder decidir”. “Ens preocupa veure que el PSC en aquests moments diu un no tan rotund al dret a decidir”, ha afirmat la consellera de la Presidència tot afegint que “aquest canvi de criteri el desconnecta molt de la realitat de Catalunya”.
 
En paraules de la portaveu del Govern, l’acord entre PSOE i Cs i el debat d’investidura “fallit” de Pedro Sánchez “ha servit per posar de manifest que no hi ha cap voluntat, sinó al contrari, d'oferir una resposta política a Catalunya”. En aquest sentit, ha assegurat que “a Catalunya el que li convé és continuar fent el seu camí amb un mandat democràtic com el del 27 de setembre” tot i que “continuarem demanant que al capdavant del Govern de l'Estat hi hagi voluntat de diàleg i hi hagi voluntat de trobar solucions a tot allò que el poble de Catalunya demana, necessita i mereix”.
 
La consellera de la presidència, ha fet aquestes declaracions durant la inauguració de la nova graderia del camp de futbol Bernat Coll d’Arenys de Mar on ha recordat que el futbol base és “una escola de valor i ciutadania important pel nostre país”. En referència a la suspensió de la Llei de l'Exercici de les Professions de l'Esport per part del Tribunal Constitucional, la consellera de la Presidència ha afirmat que el Govern “continuarà treballant per tirar endavant totes aquelles iniciatives que contribueixin a la millora de les condicions que es desenvolupa l'esport a casa nostra”.  “No farem res més que defensar les nostres competències amb els mitjans que tinguem”, ha afegit la consellera Munté, que ha anunciat que l’executiu està estudiant des del punt de vista jurídic les mesures necessàries per protegir les competències catalanes en matèria esportiva. Durant aquest acte la consellera ha estat acompanyada per la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa; i l’alcalde d’Arenys de Mar, Estanislau Fors.