• Defensa la incorporació de les dones al mercat laboral com un element de creixement de l’economia: “com més alta sigui la taxa d’ocupació femenina, més ric serà el país”
Fotografia de la classe
El vicepresident de la Generalitat i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, ha impartit avui una classe d’educació financera als alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Milà i Fontanals de Barcelona. Amb aquesta iniciativa, el vicepresident ha esdevingut voluntari per un dia del Programa d’Educació Financera a les Escoles de Catalunya (EFEC), que aquest any ha arribat a la seva quarta edició.
 
El conseller ha començat la xerrada explicant als nois que un dels reptes principals de qualsevol govern és “aconseguir distribuir millor la riquesa”. Així, ha destacat que els impostos són una bona eina per aconseguir-ho perquè els paguen els ciutadans amb més possibilitats i serveixen per finançar la despesa pública que beneficia tothom. Aquí ha advertit del perill que comporta per a un país pagar pocs impostos o escapar-se de pagar-los.
 
Ha introduït el concepte d’estalvi com una oportunitat per invertir i ha fet notar que “si un país té molts diners i no els inverteix, la societat tendeix a fer-se pobre”. En aquest sentit, ha apuntat la possibilitat que, si això passa, el govern pot decidir crear impostos que gravin aquest estalvi. De la mateixa manera que ha remarcat que, per a un país, són molt més aconsellables les exportacions que les importacions, ja que, “els països que importen molt perden capacitat d’estalvi i, de retruc, d’inversió”.
 
El vicepresident ha subratllat que perquè una economia funcioni necessita un equilibri entre estalvi, impostos i importacions per poder finançar la inversió, la despesa pública i les exportacions. “Si aquests elements es desequilibren, l’economia acaba entrant en crisi”, ha dit. Un altre element que impulsa el creixement de l’economia és la incorporació de les dones al mercat laboral. Junqueras ha assegurat que “com més alta sigui la taxa d’ocupació femenina, més ric serà el país”. En aquesta línia, ha recordat la importància de garantir la igualtat d’oportunitats, com “un element que enriqueix la societat i protegeix l’estat del benestar”.
 
Finalment, el responsable econòmic del govern ha aconsellat als seus alumnes per un dia que estudiïn. “Com que el món canvia molt de pressa i no sabem quins sectors econòmics tindran més èxit en el futur, com més estudieu, més possibilitats tindreu d’adaptar-vos als canvis del mercat laboral. Saber només una cosa et posa en situació de perill”, ha conclòs. Junqueras ha acabat defensant el multilingüisme com una font de riquesa per a qualsevol societat, perquè “ens atorga més capacitat d’adaptar-nos a les inversions estrangeres, ajudar les empreses a exportar o tractar el turisme d’una manera més precisa i fina”, ha conclòs.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 231