La consellera Munté presideix la presentació de la 96 edició de la Volta Ciclista a Catalunya
La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha presidit al Palau de la Generalitat  un acte per a presentar el recorregut de la Volta Ciclista a Catalunya 2016, que començarà a Calella el proper 21 de març i finalitzarà a Barcelona el dia 27, amb un recorregut dur i espectacular, i una important participació de 25 equips i un total de 200 corredors.
 
Durant l’acte, conduït pel periodista esportiu Xavier Bonastre, s’ha presentat també el cartell de l’edició d’enguany i s’han lliurat les medalles de “La Volta”, un reconeixement al president de la Penya NiKy’s, Ramon Tejedor; a l’històric col·laborador de “La Volta”, Roque Jérez; l’exsecretari general de l’Esport, Ivan Tibau; l’exdiputat d’esports de la Diputació de Girona, Narcís Casassas, i al periodista del 9 Esportiu, Lluís Simón,  tots ells persones que des dels seus àmbits que han col·laborat de manera important en el desenvolupament d’aquest esdeveniment esportiu.
 
La presentació de la Volta Ciclista a Catalunya 2016 ha comptat també amb la participació del secretari general de l’Esport, Gerard Figueras; del director de “La Volta”, Ruben Peris; de l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini; del diputat delegat d'Esports de la Diputació de Barcelona, Josep Salom; de la comissionada d’Esports de l’Ajuntament  de Barcelona, Marta Carranza, i de la coautora del cartell d’enguany, Beth Parramon.

La consellera Munté ha destacat, que “la Volta és un dels esdeveniments esportius més emblemàtics del nostre país, que ens dóna una important projecció internacional”. I en aquest sentit, ha insistit, que “aquesta projecció internacional és ara, en el moment que viu Catalunya, més important que mai”. Perquè la Volta “no es limita a ser un esdeveniment esportiu, sinó que és també un aparador del nostre país, de la nostra riquesa natural, paissatgística, dels nostres pobles i ciutats, de la nostra gastronomia, de la nostra gent ... ja que gràcies a la seva difusió a més de 150 paisos podem mostrar-nos arreu del món".
 
Munté ha destacat el “prestigi” de la prova, que és la tercera prova més antiga d’Europa, “una gran festa centenària del ciclisme, que ja forma part de la història cultural i esportiva del nostre país”. Un èxit de tants anys, que segons la consellera, “és degut a la nombrosa afició que li fa costat, al treball que porta a terme l’organització, als nombrosos voluntaris que són claus per al bon desenvolupament de cada prova, i als municipis, institucions i empreses que hi donen suport”.
 
Munté ha reiterat que “des de la Generalitat de Catalunya fem costat, un any més, a la Volta, per la seva importància esportiva i també, perquè la nostra voluntat de projectar Catalunya al món troba en aquesta prova un gran aliat”, i s’ha referit al fet que “la Volta ha superat també en aquests anys diferents etapes, dificultats polítiques i econòmiques”.
 
Per acabar, la consellera ha afirmat que “aquesta prova emblemàtica s’ha convertit en un tresor del nostre esport i del nostre país”, i ha desitjat molta sort als ciclistes participants i els ha encoratjat a que “un any més la Volta sigui exemple de solidaritat i respecte i segueixi sent reflex de valors com el coratge, l’esforç i la intel·ligència, també propis de la nostra societat”.

2  

Fitxers adjunts

La consellera Munté presideix la presentació de la 96 edició de la Volta Ciclista a Catalunya (FOTO 1)

La consellera Munté presideix la presentació de la 96 edició de la Volta Ciclista a Catalunya (FOTO 1)
JPG | 196

La consellera Munté presideix la presentació de la 96 edició de la Volta Ciclista a Catalunya (FOTO 2)

La consellera Munté presideix la presentació de la 96 edició de la Volta Ciclista a Catalunya (FOTO 2)
JPG | 350