La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha afirmat amb rotunditat avui al Parlament de Catalunya, que “l’objectiu clar, indefugible i nítid del Govern és seguir fil per randa el mandat democràtic del 27-S”. Un Govern que, segons la consellera, “és excepcional perquè suma sensibilitats ben diferents”, però que “des de determinades divergències, comparteix la voluntat d’avançar cap a un estat independent en un període curt, que ara és ja de 16 mesos”. Aquest objectiu ve avalat per “la majoria absoluta de l’independentisme resultant a les urnes el 27-S, que suposa un punt d’inflexió molt important”.
 
En resposta a una interpel·lació de la CUP sobre el moment històric excepcional, Munté ha afirmat que aquesta excepcionalitat "implica canvis i un relatiu vertigen" però des del "ple convenciment" que "podem portar el país a bon port”. Perquè, a diferència de la transició que va portar l’estat espanyol cap a la democràcia, que “no es va fer amb la gent, ni de baix a dalt, sinó des de la cultura del atado i bien atado”, la transició nacional cap a la Catalunya independent “té la virtut que es fa de baix a dalt”. Munté ha destacat que el procés sobiranista compta amb “la força imparable de la ciutadania que ens ha portat fins aquí”.
 
Neus Munté ha recordat les constants actuacions del govern de l’estat espanyol vers Catalunya amb la finalitat “d’ofegar i retallar”, però ha afirmat que “la paraula resignació no forma part del nostre llenguatge”. Segons la consellera de la Presidència, “l’agenda social del nostre Govern és potent i està al servei de la ciutadania, perquè la independència ha de ser una eina per servir millor les persones del nostre país”“La voluntat del Govern és prioritzar urgències socials i això va quedar palès al Ple sobre l’Emergència Social de fa pocs dies, i es veurà en els propers pressupostos”, ha insistit.
 
En definitiva, segons ha reiterat la consellera Munté, “la voluntat del Govern és complir fil per randa el compromís adquirit amb la ciutadania” i, en aquest sentit, ha recordat que “són quatre els dirigents polítics investigats pel 9N i no ens tremolen les cames a l’hora de defensar la legalitat de la consulta, enfront un estat espanyol entestat en tot el contrari. Però per nosaltres no se’n sortiran”.