Els llums de la façana del Palau de la Generalitat, seu de la Presidència i del Govern de Catalunya, romandran apagats entre les 20.30 i les 21.30 hores aquest dissabte, 19 de març, amb motiu de “L’Hora del Planeta”, l’apagada mundial que promou l’organització World Wildlife Foundation (WWL) des de l’any 2007.
 
Amb aquest gest simbòlic, el Govern s’adhereix a una campanya mundial que, amb el lema “El moment d’actuar és ara. Canvia pel clima”,  vol conscienciar la societat sobre la importància de la lluita contra el canvi climàtic promovent mesures d’estalvi energètic.
 
A més del Palau de la Generalitat, també apagaran els llums de les seus del Departament de Territori i Sostenibilitat i del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca. Així com la seu del Departament d’Exteriors a les Cases dels Canonges.
 
La lluita contra el canvi climàtic és un repte global de la humanitat. Com a país, apel·lem a la consciència col·lectiva dels ciutadans, que cada cop estan més sensibilitzats amb les qüestions ambientals, i particularment amb l’escalfament global del planeta. El Govern hi és per impulsar i facilitar la transició cap a una societat més baixa en carboni, com ho demostra l’aprovació, el passat mes de gener, del Projecte de llei del canvi climàtic, una llei d'estat que evidencia el compromís de Catalunya amb el futur del planeta.
 
Però són les accions de cadascú les que ajudaran a reduir les emissions. En aquest sentit, durant el 2015 es va demostrar el poder de mobilització dels ciutadans, que es van llançar massivament als carrers de centenars de ciutats de tot el món per exigir un acord ambiciós a la Cimera del Clima de París. El que s'hi va aconseguir és esperançador, però és tan sols el principi. Tot i que la transició cap a un model 100% renovable és imparable, el moment d'actuar és ara.