• El cap de l’Executiu ha presidit el Dia de la Mútua de Granollers en la primera visita institucional que ha fet al municipi com a president de la Generalitat
El president i l'alcalde amb els socis i treballadors homenatjats en l'acte. Autor: Rubén Moreno
El president, l'alcalde i els responsables de la mútua, amb els socis i treballadors homenatjats en l'acte. Autor: Rubén Moreno
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha destacat aquest vespre que “tenim a les nostres mans, perquè ja ho hem fet en el passat, la possibilitat de construir un país exemplar en el compromís social, més just i solidari”.
 
Des de Granollers, on ha presidit el Dia de la Mútua, el cap de l’Executiu ha remarcat el component social que caracteritza la xarxa de mutualistes i ha dit que, sobre aquest base, “és més probable que creixi una societat socialment més forta, més compromesa amb el bé comú i els desafavorits” perquè “els països es fan sobretot a partir de les xarxes socials de les persones”.
 
“La cultura del mutualisme té moltes bondats que volem ampliar i replicar en la Catalunya del futur”, ha assenyalat el president, i, per aquest motiu, ha instat a seguir el testimoni de totes les generacions de pioners que “van agafar un país com Catalunya, carregat de mancances, i el van tirar endavant amb molta voluntat, no pel benefici propi, sinó pel que podien deixar als seus fills”.
 
Uns pioners entre els que ha situat els mutualistes, que “han ajudat a fer un país millor”. “Contribuïu a fer un país sanitari que és de referència internacional, cooperatiu i que ho fa sense afany de lucre”, ha remarcat, i, a més, “que contribueix a l’estalvi de moltes famílies”.
 
Durant l’acte central del Dia de la Mútua s’ha fet un reconeixement als socis i treballadors que fa més anys que formen part d’aquesta entitat. També s’ha donat a conèixer la xifra final de la campanya solidària “Somriures que curen”, destinada a la investigació del Càncer Infantil, en benefici de l’Hospital Sant Joan de Déu, que ha assolit 26.509 euros
 
En la primera visita que Puigdemont ha fet a Granollers com a president de la Generalitat, el cap de l’Executiu ha visitat prèviament l’Ajuntament, on ha saludat el consistori i ha signat el llibre d’honor. Puigdemont ha remarcat que es posa “al servei de tots els ajuntaments de Catalunya amb un esperit de servei dialogant per fer possible els models de ciutat de futur que cada territori projecta”. Aquesta, ha assegurat, “és la millor manera de servir a la gent i al país com a servidors públics”.
 
El president també ha encapçalat la inauguració a la plaça de la Porxada de l’Open Night 2016, una iniciativa que dinamitza els serveis i la cultura de la ciutat a través del comerç, la restauració i l’hostaleria.

1  

Imatges

Dia de la Mútua. Autor: Rubén Moreno

Dia de la Mútua. Autor: Rubén Moreno 203