·     El 2015 les inversions estrangeres han crescut un 57,8% a Catalunya i han assolit els 4.783 milions d’euros, la segona xifra més alta de la sèrie històrica.
 
·     El secretari d’Empresa i Competitivitat, Joan Aregio, ha destacat que la inversió estrangera destinada a la indústria ha crescut un 51,4%.
 
·     Per Aregio, aquestes dades posen de manifest “la confiança en la nostra economia, els professionals i el talent del nostre país” i demostren “que el creixement sostingut de l’economia catalana és una realitat”.
 
L’increment del 57,8% de les inversions estrangeres a Catalunya durant el 2015 és una mostra clara de la confiança dels inversors i empreses internacionals en l’economia catalana. Així ho ha manifestat el secretari d’Empresa i Competitivitat, Joan Aregio, que ha destacat la importància del pes del sector industrial en el conjunt de les inversions. Segons Aregio, “les inversions estrangeres demostren que Catalunya és un país que mereix tota la confiança per invertir i créixer”.
 
De fet, aquest 2015 s’ha assolit la segona xifra més alta de la sèrie històrica en termes d’inversió estrangera –només superada el 2010-, concentrant Catalunya el 22% de les inversions destinades a tot l’Estat espanyol. Pel secretari d’Empresa i Competitivitat, aquestes dades posen de manifest “la confiança en la nostra economia, els professionals i el talent del nostre país” i demostren “que el creixement sostingut de l’economia catalana és una realitat”.
 
Aregio ha destacat l’augment del 51,4% de la inversió destinada a la indústria –sobretot en els sectors de l’alimentació i l’automoció-, que ha arribat el 2015 als 1.286 milions d’euros. “És un element molt important perquè donem molt valor al que es crea en el camp de la indústria, molt especialment pel que significa en termes de qualitat de llocs de treball”, ha assegurat. Després de la indústria (26,9%), destaquen les inversions destinades a serveis financers (16,4%) i al comerç (15,2%).
 
Segons les dades fetes públiques pel Ministeri d’Economia i Competitivitat, les inversions estrangeres han estat liderades per Països Baixos (20,8% del total), França (15,8%), Luxemburg (14,1%), Alemanya (10,6%), Gran Bretanya (5,7%) i Mèxic (4,9%).
 
Aregio ha reiterat que l’objectiu de la Generalitat de Catalunya és promoure i atraure inversió productiva a Catalunya a través de l’agència Catalonia Trade & Investment, i ha recordat que Catalunya ha estat designada com la regió més atractiva del sud d’Europa en termes d’inversió estrangera durant el 2016 i 2017 segons l’informe fDi European Cities and Regions of the Future 2016/2017 elaborat per la divisió FDI Intelligence del Financial Times
 
-----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes a través del Saps Com?!:
A Twitter:  @sapscom
Al canal de Youtube: SapsCom