foto
La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha anunciat aquest migdia la construcció d'una nova escola resultat de la integració progressiva de les escoles Balàfia i Pinyana. Ruiz ho ha fet públic durant la seva visita a Lleida,  acompanyada per l'alcalde del municipi, Àngel Ros, i pel director dels Serveis Territorials de Lleida, M. Àngel Cullerés.
 
La titular d'Ensenyament,  que ha visitat l'escola Pinyana, ha explicat que el nou centre tindrà una línia i mitja, ampliable a dues línies si és necessari, i tindrà un cost de 4 milions d'euros. Aquest estiu s'encarregarà la redacció del projecte executiu de l'escola,  que tindrà una direcció única i un projecte educatiu comú.  Meritxell Ruiz ha destacat que "la nova escola oferirà l'oportunitat de fer un  projecte pedagògic que sigui singular per la ciutat de Lleida".
 
Anteriorment a l'estada al centre, Ruiz ha visitat els Serveis Territorials d'Ensenyament on s'ha dut a terme la ratificació del director territorial M. Àngel Cullerés. Durant l'acte, la consellera ha manifestat la importància dels Serveis Territorials com a administració més propera al territori, i ha remarcat alhora la implicació de Lleida en la formació. Ha recordat que "l'escola és una eina de progrés i per molts infants és de les poques esperances d'èxit en un futur, per això dedicarem més esforços a les escoles que més ho necessiten".
 
La consellera Ruiz ha posat de manifest que "Catalunya té un model educatiu de qualitat, amb una cohesió social envejable.  Però no cal caure en l'autocomplaença. Hem de donar valor a la tasca dels centres i treballar per donar més oportunitats. No hi ha millor equitat que tenir escoles de qualitat". De la seva banda, M. Àngel Cullerés ha repassat la feina feta, ha agraït als docents la seva tasca de transformació de la societat des de l'aula i ha exposat els principals reptes futurs. 
 
Posteriorment, la consellera ha visitat la seu de l'Ajuntament de Lleida, on ha signat el llibre d'honor i ha mantingut una breu reunió amb l'alcalde Ros. 
 
31 de març de 2016

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 649