• Denuncia que qui “es dedica a xuclar els impostos dels catalans i a centrifugar la despesa jugui amb la poca disposició d’un fons extraordinari” com el FLA, que “sap que necessitem per atendre els ciutadans
  • Adverteix que “malgrat les amenaces i les paraules gruixudes” de l’Estat, el Govern “no es desviarà” del compromís de tirar endavant uns pressupostos socials
  • El cap de l’Executiu ha visitat l’Ajuntament de Badalona, on s’ha reunit amb l’alcaldessa i la resta de membres del govern de la ciutat
Visita a l'Ajuntament de Badalona
El president Puigdemont atén els periodistes durant la seva visita a l'Ajuntament de Badalona
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha denunciat aquest matí des de Badalona “les amenaces” i “els exabruptes” del govern espanyol, responsabilitzant Catalunya del desviament de l’objectiu de dèficit de l’Estat, quan “és el responsable d’un forat de més del doble del que tenen les comunitats”. “No és de rebut”, ha lamentat el cap de Govern, “com tampoc ho és que el responsable d’un departament que es dedica a xuclar els impostos dels catalans i a centrifugar la despesa jugui frívolament amb la poca disposició d’un fons extraordinari que sap que necessitem per atendre els ciutadans”. I ha sentenciat:  “Que ens donin a nosaltres la capacitat de recaptar tots els impostos, que segurament així al senyor Montoro se li acabaran els problemes i per als catalans començaran les solucions”.
 
En declaracions als mitjans de comunicació després de visitar l’Ajuntament de Badalona, el president Puigdemont ha recordat que el Govern espanyol, “que ja fa temps que controla d’una manera intervinguda la despesa del Govern de la Generalitat, sap perfectament fins al darrer cèntim” a què destina els recursos l’Executiu català: “a les persones i a fer front a situacions que haurien de preocupar a qualsevol governant”. “No acceptem aquesta frivolitat”, ha reblat, perquè “nosaltres sempre fem els deures: tota la informació que se’ns demana, la trametem; i totes les normes de despesa, les complim”. “L’incompliment no se situa mai a la banda del Govern de Catalunya, que presta els serveis”, ha manifestat, sinó que “els incompliments reiterats” són en “les obligacions del Govern de l’Estat a l’hora de fer front als pagaments que està obligat a fer i de sostenir les finances”. “Qui recapta els impostos és qui té la obligació”, ha avisat.
 
En aquest sentit, el cap de l’Executiu ha recordat al ministre d’Hisenda i Administracions Públiques que “el 80 per cent dels municipis catalans que estan adherits a l’Associació de Municipis per a la Independència generen superàvit”. “Això és el que ens ajuda a sostenir el país”, perquè “quan tot el teixit municipal es posa a ajudar en temes com les beques menjador, l’emergència habitacional, l’emergència alimentària o la cohesió social, el que toqui, aquest país respon”.
 
 
Pressupostos socials
 
Preguntat per si els advertiments del Govern de l’Estat obligaran a aplicar noves retallades, Carles Puigdemont ha volgut deixar clar que els comptes que s’estan elaborant “van en la línia dels compromisos” adquirits pel Govern des del primer moment. “Malgrat aquestes amenaces i paraules gruixudes que posen sempre una tensió innecessària en la gestió de competències que van directament a les persones, el Govern de la Generalitat està al costat de la gent” i per això, ha continuat, “el projecte de pressupostos respondrà a les necessitats que té Catalunya, que són fonamentalment d’ordre social”. “No ens desviarem d’aquest compromís, en absolut i, naturalment, encara menys ens hi farà desviar el senyor Montoro”, ha sentenciat.
 
 
El país ha de donar respostes a ferides com la C-31 a Badalona
 
El cap de l’Executiu ha fet aquest matí una visita institucional a l’Ajuntament de Badalona, durant la qual s’ha reunit amb l’alcaldessa, Dolors Sabater, i la resta de membres de l’equip de govern municipal. També hi ha estat present el delegat territorial del Govern a les comarques de Barcelona, Miquel Àngel Escobar.
 
El president de la Generalitat ha aprofitat la seva intervenció davant la corporació municipal per assegurar que “el Govern se sent còmplice i solidari amb els problemes de  Badalona”. I en aquest sentit, ha subratllat la necessitat d’atendre “algunes mancances històriques”, entre les quals ha situat la C-31 al seu pas per aquest municipi, que afecten milers de ciutadans que cada dia circulen per aquest tram. “El país ha de donar respostes a ferides com aquesta”, ha reblat.
 
Amb l’objectiu de poder fer front a problemes com aquest, el cap de l’Executiu ha subratllat la necessitat de “ser còmplice i de posar-se d’acord  per fer-hi front”. Ha assegurat que la solució passa necessàriament per l’establiment d’“espais de diàleg permanent”, que ha situat a nivell de l’àrea metropolitana i també amb ciutats com Barcelona o l’Hospitalet.
 
Puigdemont s’ha mostrat convençut que Catalunya és “un país que té la vocació d’atendre, sobretot la seva gent” i que pretén fer-ho sobre les bases del diàleg, la negociació i la participació “amb la idea de fer un país nou entre tots”. “O el fem entre tots i el fem entre tots, o això no va”, ha reblat.
 
Posteriorment, el president ha visitat l’Institut Guttmann i ha inaugurat l’ampliació de la residència i centre de dia per a la gent gran de la Fundació Privada Llegat Roca i Pi, a la mateixa localitat.

1  

Imatges

Foto declaracions als periodistes

Foto declaracions als periodistes 2283