• La consellera d’Ensenyament també ha remarcat l’aposta del Govern per la formació professional
 
  • Meritxell Ruiz ha fet aquestes declaracions avui al matí durant una visita territorial a Terres de l’Ebre i Tarragona, en motiu de la presa de possessió de les noves directores dels Serveis Territorials d’Ensenyament
 
La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha destacat com a “repte de legislatura els centres de màxima complexitat” i ha afirmat que “en un moment de més dificultat ens hem de centrar en aquests centres, amb recursos addicionals, programes addicionals, amb suports addicionals i també amb el treball conjunt amb dels ajuntaments”. Meritxell Ruiz ha fet aquestes declaracions avui al matí a Tortosa després de la presa de possessió de la nova directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament de Terres de l’Ebre, Manuela Cid. Posteriorment s’ha traslladat a Tarragona on ha presidit la presa de possessió de la nova directora dels Serveis Territorials de Tarragona, Sílvia Rodes.
 
La titular d’Ensenyament també ha remarcat com un dels reptes de legislatura “la llei de formació professional, que és una llei que es va aprovar amb un ampli consens a l’anterior legislatura”. Ha afegit que “estem en un moment en què tenim bons resultats d’alumnes que acaben la secundària, atès que 9 de cada 10 alumnes acaben l’ESO, i els hem de poder garantir que puguin continuar estudiant”.  En aquest sentit, ha manifestat que “la situació del país és critica en atur juvenil però el que sabem és que els alumnes per trobar feina en un futur el que necessitaran és formació. Farem una bona aposta, que ja s’ha començat per l’FP dual, que ha tingut un gran èxit”.
 
Durant la seva visita a Tarragona, la consellera Ruiz ha exposat que el Departament i el Govern continuaran “desplegant la Llei d’Educació de Catalunya, que va ser un èxit de país. A Catalunya el Govern i l’oposició van ser capaços de tirar endavant una normativa amb consens, que s’ha mantingut amb tres governs diferents que l’han anat desplegant, fet que ha donat molta estabilitat al sistema”.
 
També ha explicat que en la situació econòmica actual cal decidir quines són les infraestructures prioritàries, tant a Tarragona com a la resta del país, i per això el diàleg amb els ajuntaments és important: “Som conscients que en èpoques de crisi hem hagut de sacrificat l’estructura i hem prioritzat la pedagogia. Per això volem parlar molt amb els ajuntaments i farem les infraestructures en la mesura que es pugui”.
 
 
fp1
Manuela Cid, directora dels Serveis Territorials de Terres de l’Ebre
 
Manuela Cid, nascuda a Amposta el 1963, és llicenciada en Filologia Anglo-germànica, i també disposa d’estudis de Grau de Dret i del programa de Doctorat  Lexicologia i lexicografia de la Universitat de Barcelona. En l’àmbit de la docència, ha estat professora en diferents instituts arreu de la geografia catalana i ha desenvolupat diferents tasques a l’EOI d’Amposta, en què va ser directora del centre entre el 2005 i el 2011.
 
Cid ha ocupat prèviament el càrrec de directora dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família a les Terres de l’Ebre del 2011 al 2016 i de directora dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Tarragona durant l’any 2013. Actualment també és regidora a l’Ajuntament d’Amposta des del 2015.
 
fp2
Sílvia Rodés, directora dels Serveis Territorials de Tarragona
 
Sílvia Rodes, nascuda a Lleida el 1981, és llicenciada en Pedagogia i diplomada en Educació Primària, i també és Màster Interuniversitari en Psicologia de l’Educació i Màster en Intervenció Educativa a nens amb dificultats d’aprenentatge. Ha exercit la docència com a mestra d’educació primària i com a psicopedagoga en diferents centres als territoris de Tarragona i Lleida.
 
Abans de ser nomenada directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Tarragona, ha ocupat, també als mateixos Serveis Territorials, des del 2015 el càrrec de directora adjunta i cap de l’àrea per a la planificació i coordinació escolar, i entre 2013 i 2014, el de cap de la secció de serveis educatius i formació permanent. Dins de l’àmbit docent, anteriorment ha estat membre de tribunal d’oposicions per al cos docent de secundària, en l’especialitat d’orientació educativa, i professional del Centre de Recursos Pedagògics del Baix Camp a Reus.
 
 
1 d’abril de 2016