• El termini per sol·licitar subvencions s’obre avui i es tancarà el proper 18 d’abril
  • El 2015 va subvencionar 70 projectes de 64 entitats sense ànim de lucre
Foment de la llengua
El Departament de Cultura obre avui el termini perquè les entitats puguin sol·licitar subvencions per als seus projectes de foment de l’ús del català. La convocatòria prioritza les actuacions en els àmbits laboral i empresarial; la joventut i el lleure; actuacions que afavoreixin actituds positives en relació amb la llengua catalana, i també les que promoguin la interacció lingüística.
 
L’any 2015, a través d’aquesta línia de subvencions de política lingüística, van rebre suport 70 projectes de 64 entitats de diversos àmbits: cultural, integració social, organitzacions empresarials i professionals i sindicals, de foment de la llengua, noves tecnologies, f i joves i lleure.
 
Els projectes impulsats l’any passat han permès fomentar activitats d’interacció lingüística (Xerrem, grup de converses; Parlem, creació de parelles lingüístiques); promoure l’ús del català en els sectors del comerç, els serveis o el turisme i també en l’àmbit laboral (Oberts al català o Catemprèn); organitzar activitats adreçades als joves (Blaba.cat, espais d’intercanvi lingüístic entre infants i joves, i entre famílies i infants; Comunica’t, de foment de l’ús del català oral adreçat als joves per mitjà de les tecnologies de la comunicació), o impulsar la comunicació o el foment de la llengua catalana a través de diversos premis (Premis Joan Coromines, Premis E-Tech, Premis Jove Empresari, entre d’altres).  
 
Aquesta línia d’ajuts forma part del programa El català, llengua per a tot i per a tothom, que impulsa la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura per fomentar l’ús de la llengua catalana en tots els àmbits de la societat. El termini per presentar sol·licituds es tancarà el proper 18 d’abril. Al 2016, la dotació màxima per a aquesta convocatòria és de 350.000 euros.
 
Les bases específiques per a la concessió de subvencions per fomentar la llengua catalana es van publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) el passat 4 de març.