Parlament
El Govern expressarà demà al ple del Parlament el seu rebuig a la persecució judicial i política a alcaldes i regidors pel seu suport a la independència de Catalunya. La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, serà l’encarregada de mostrar el posicionament del Govern sobre aquest tema durant la sessió de control al Govern, que obrirà el ple d’aquesta setmana.
 
Tal i com ha expressat, la consellera de la Presidència, Neus Munté, durant la roda de premsa posterior a la reunió del Govern, l’Executiu està “en contra de que es persegueixin la llibertat d’expressió i els debats d’idees” i ha criticat la “criminalització” que estan patint determinades actituds que són “del tot legítimes i democràtiques”. “El Govern està al costat dels càrrecs electes que en l’exercici de la llibertat d’expressió realitzen manifestacions o opten per uns determinats símbols, perquè entenem que tot això es totalment legítim, legal, i que és plenament raonable”, ha afegit.
 
La consellera Borràs també respondrà una pregunta sobre les retribucions dels alts càrrecs i els directius del sector públic.
 
Durant la sessió de control al Govern, el vicepresident i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, parlarà sobre el dèficit després de la publicació per part del govern espanyol de les dades del dèficit públic de 2015. En paraules del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el govern espanyol “es dedica a xuclar els impostos dels catalans i a centrifugar la despesa”. “Que ens donin a nosaltres la capacitat de recaptar tots els impostos, que segurament així al senyor Montoro se li acabaran els problemes i per als catalans començaran les solucions”, va afegir el president Puigdemont en referència a les xifres dèficit presentades pel govern espanyol.
 
Per la seva banda, la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, respondrà tres preguntes sobre temes com l’escolarització bilingüe o l’ensenyament a P3.
 
Finalment, la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, respondrà una pregunta sobre les persones en situació de dependència i una altra sobre la crisi dels refugiats; i el conseller de Justícia, Carles Mundó, parlarà sobre la situació de la Justícia.
 
Un cop finalitzada la sessió de control al Govern, començarà la sessió de control al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, prevista pels volts de les 11h.