• La consellera de Governació lamenta la persecució judicial i política a alcaldes i regidors que han aprovat mocions en favor de la resolució del Parlament del 9N
  • El Govern reitera que farà costat als ens locals en l’exercici de l’autonomia local i la llibertat d’expressió
  • Borràs envia un “missatge de tranquil·litat” als ajuntaments i defensa que les mocions són “plenament legals i legítimes i en cap cas poden suposar cap delicte”
HC Meritxell Borràs
La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha lamentat en nom del Govern la persecució judicial i política a alcaldes i regidors catalans arran de les mocions municipals de suport a la declaració del Parlament en favor del procés independentista. Borràs ha reafirmat que “cap ajuntament se sentirà sol davant d’aquests atacs i el Govern està fermament compromès a donar-los suport en allò que sigui necessari per garantir la seva defensa i autonomia”.
 
En resposta a una pregunta al Ple del Parlament, la consellera Borràs ha considerat que aquestes actuacions judicials responen a la "voluntat explícita del Govern de l’Estat de reprimir les expressions democràtiques en favor del procés sobiranista".  En aquesta línia, la consellera ha transmès un “missatge de tranquil·litat” als alcaldes i regidors dels 283 ajuntaments que han donat suport a la resolució del Parlament del 9 de novembre, que ha defensat que es tracta d’un “acte plenament legal i legítim i en cap cas pot suposar un delicte de sedició, rebel·lió, prevaricació, desobediència, usurpació d’atribucions ni d’ús indegut de fons públic, poden estar ben tranquils”.
 
Adreçant-se a l’Executiu central, Meritxell Borràs ha reiterat que el Govern farà costat als ens locals en l’exercici de la seva autonomia local per aprovar les resolucions polítiques que considerin oportunes: “Deixin tranquils els ajuntaments catalans! Respectin la llibertat d’expressió i els posicionaments polítics aprovats democràticament com faria qualsevol Estat democràtic del món”.
 
La titular del Departament de Governació ha lamentat que aquests exemples de persecució política no siguin nous, i els ha relacionat amb actuacions judicials anteriors en contra de les mocions de suport a les mobilitzacions populars dels darrers 11 de setembre, sobre les banderes a les seus dels consistoris i amb les querelles contra el president Mas, la vicepresidenta Ortega i els conselleres Homs i Rigau arran de l’organització del procés participatiu del 9N.

1  

Imatges

HC Borràs responent al Ple del Parlament

HC Borràs responent al Ple del Parlament 223