• El president de la Generalitat i el líder de Podemos s’han reunit avui al Palau de la Generalitat en una trobada “marcada per la cordialitat”
  • Munté: “El govern central prefereix mantenir l’onada de recentralització que no pas preocupar-se per la situació de les persones que pateixen pobresa energètica”
El president Puigdemont i el líder de Podemos s'han reunit avui a Palau
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s’ha reunit avui amb el secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, en una trobada marcada per “la cordialitat entre tots dos”. En paraules de la consellera de la Presidència, Neus Munté -que ha comparegut en roda de premsa després de la reunió-, “el president Puigdemont ha agraït al senyor Iglesias l’interès que sempre ha mostrat per conèixer la realitat de Catalunya i tot allò que està passant a casa nostra, com també li ha agraït la seva aposta decidida pel dret a decidir i per la celebració d’una consulta”. En aquest sentit, el sentit el president de la Generalitat l’ha emplaçat a “mantenir aquesta aposta pel referèndum durant tota la negociació que en aquests moments s’està produint a l’estat espanyol”. Segons la portaveu del Govern, el president de la Generalitat ha demanat al líder de Podemos que “no abandoni i no modifiqui aquesta postura”.
 
El president Puigdemont ha explicat també al líder de Podemos que el Govern treballa “amb voluntat ferma de tirar endavant el full de ruta del procés sobiranista” tot i que a nivell de l’estat un nou govern plantegés un nou model de relació entre Catalunya i Espanya. El president de la Generalitat i Iglesias s’han emplaçat a trobar-se quan el procés de constitució d’un nou govern a l’estat finalitzi.
 
Abans de la trobada, el president de la Generalitat ha entregat al líder de Podemos un còmic sobre la figura d’Andreu Nin que ha donat peu a parlar del compromís de l’obrerisme català amb el procés d’alliberament nacional.
 
“La lluita contra la pobresa energètica continua endavant”
 
Durant la roda de premsa, la consellera Munté ha expressat de nou el compromís del govern amb la lluita contra la pobresa energètica després de la decisió del TC d’invalidar el decret llei sobre pobresa energètica aprovat el 2013. “El Govern garanteix que la lluita contra la pobresa energètica continua endavant i manté la plena defensa dels drets de les persones més vulnerables”, ha afirmat Munté. La portaveu del Govern ha recordat que en aquests moments el marc legal català disposa de la llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica que garanteix que “cap família en situació de vulnerabilitat quedarà desatesa”. “El govern central prefereix mantenir l’onada de recentralització que no pas preocupar-se per la situació de les persones que pateixen pobresa energètica”, ha afegit la consellera Munté tot recordant que “digui el que digui el TC i, per descomptat el govern espanyol, tirarem endavant les accions previstes al ple pobresa”.
 
En referència a la decisió del govern de l’estat de demanar un informe jurídic a l’Advocat de l’Estat sobre la darrera moció aprovada pel Parlament que reitera els objectius de la declaració del 9-N , la consellera de la Presidència ha assegurat que “no ens sorprèn aquesta estratègia que vol coartar la llibertat d’expressió d’una resolució aprovada al parlament de Catalunya” ja que “ens estem acostumant” a aquesta pràctica i al “to amenaçant” del govern espanyol.
 

1  

Vídeos

Roda de premsa íntegra de la consellera Munté

2  

Fitxers adjunts

Foto reunió president Puigdemont i Pablo Iglesias (1)

Foto reunió president Puigdemont i Pablo Iglesias (1)
JPG | 681

Foto reunió president Puigdemont i Pablo Iglesias (2)

Foto reunió president Puigdemont i Pablo Iglesias (2)
JPG | 919