• Nova sèrie d’activitats per practicar la llengua catalana a partir de la lectura de textos relacionats amb l’empresa i el treball
Portada
L’empresa, l’emprenedoria, la mobilitat internacional en el treball, els sectors professionals a l’alça, el sistema de pensions, els autònoms, la resiliència professional, les cooperatives o la responsabilitat social a les empreses són alguns dels temes que aborda la nova sèrie de materials didàctics “Llegir per parlar, llegir per aprendre” elaborada pel Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Política Lingüística per promoure l’aprenentatge de català.
 
“Llegir per parlar, llegir per aprendre” és una eina didàctica apta per als cursos del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), especialment en la formació adreçada a empreses, centres de promoció econòmica i organitzacions empresarials, i també per als  participants al programa Voluntariat per la Llengua o als nombrosos clubs i sessions de lectura que s’organitzen anualment. També és un material complementari de les diverses activitats adreçades a reforçar la comprensió escrita i l’ús oral de la llengua catalana.
 
Adreçat a la població adulta de Catalunya, “Llegir per parlar, llegir per aprendre” s’emmarca en el programa “Llegiu i parleu” de la Direcció General de Política Lingüística que, a més de convidar les persones a practicar i aprendre la llengua catalana, té la finalitat també d’impulsar-ne l’hàbit lector.
 
Aquesta desena de noves unitats se sumen a les 51 que ja s’ofereixen en línia a la pàgina web Llengua catalana  www.gencat.cat/llengua/llegirperparlar
 
Des del mes de novembre de 2013, en què va començar el projecte, s’han registrat un total de 39.113 descàrregues d’aquestes activitats, un indicatiu de la bona acollida d’aquest material. Amb aquestes deu noves activitats s’augmenta l’oferta de textos i s’incrementa, per tant, l’ús d’aquest recurs didàctic.