Neus Munté:
Neus Munté, consellera de la Presidència, ha inaugurat avui al Port de Mataró a la base nàutica Mataró Marina Barcelona, destinada a embarcacions amb grans eslores i ubicada al moll de ponent d'aquest port.

Acompanyada per l’alcalde de la ciutat, David Bote, i pel CEO de Varador 2000, Xiqui Mas, entre altres autoritats institucionals i empresarials, la consellera ha fet un recorregut per les instal.lacions i ha descobert la placa inaugural.

Munté ha destacat la importància del projecte "per al territori i pel país en general", una "iniciativa d'emprenedoria de la que sentir-nos plenament orgullosos, ja que correspon a una empresa catalana, arenyenca concretament", Varador 2000.

Segons la consellera, "mirem això i no veiem només vaixells fantàstics", ja que "iniciatives privades com Mataró Marina Barcelona són cabdals per assolir l'objectiu comú d'impulsar el progrés del país i la seva gent". 

Munté ha celebrat "la suma d'esforços privats i públics", en un projecte que "dinamitza el sector nàutic català, situant la marca Barcelona-Costa del Maresme en el mapa internacional del superiot. Però que va molt més enllà". Perquè tal com ha explicat Munté, "també afavoreix de manera important el turisme de la zona, sent ja el Maresme de per si un enclavament molt atractiu i valorat; al seu voltant s’han creat i se seguiran creant serveis moderns i de qualitat, s’han reactivat els ja existents, i això vol dir riquesa i ocupació al seu entorn, i també s’aposta per la formació, pel futur els nostres joves", ja que les instal·lacions de Mataró Marina Barcelona acullen un espai de formació per a alumnes de formació professional de l’Institut Miquel Biada de Mataró. Formació pràctica i tècnica específica sobre manteniment de vaixells d’esbarjo i serveis portuaris, a càrrec de personal docent especialista de la pròpia empresa. I en aquest sentit hi ha més projectes que veuran la llum en el futur.

Munté ha destacat també la importància del projecte per a l'impuls de l'esport nàutic, ja que es vol fomentar la vela i la nàutica esportiva, "esports que formen part de l’ADN del teixit esportiu català. Gaudim d’un entorn formidable, amb molts quilòmetres de costa, acollim proves de primer nivell, i tenim uns clubs que han fet créixer i molt tant l’afició i la promoció de la vela com el nivell competitiu al llarg dels anys", ha destacat Munté, qui ha aprofitat també per "celebrar que la vela catalana tornarà a tenir representants en els Jocs Olímpics de Rio d'aquest estiu".

En definitiva, Neus Munté ha destacat, que "tot són avantatges i bones notícies per a Mataró, per a la comarca i pel país en general, perquè projectes com aquest ens permeten comptar amb més eines i recursos per afavorir el benestar de la nostra gent". 

2  

Imatges

La consellera de la Presidència ha inaugurat la base nàutica Mataró Marina Barcelona

La consellera de la Presidència ha inaugurat la base nàutica Mataró Marina Barcelona 984

La consellera de la Presidència ha inaugurat la base nàutica Mataró Marina Barcelona

La consellera de la Presidència ha inaugurat la base nàutica Mataró Marina Barcelona 968