Consellera Munté al Parlament
La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha estat contundent en la seva resposta a una pregunta oral realitzada pel PP sobre l’activitat publicitària del Govern, en el transcurs del Ple del Parlament. En primer lloc, Munté ha lamentat que el PP "faci titulars demagògics, com ens tenen acostumats", sobre dades que són públiques, ja que "estan publicades al portal de contractació pública". I ha afirmat, també, que plantegen temes lluny dels interessos de la ciutadania, ja que aquestes campanyes són necessàries per a la difusió de serveis d'interès general, "els ciutadans i les ciutadanes han de rebre informació sobre riscos d'incendi, accidents laborals, violència masclista o matriculació escolar, per exemple".

La consellera ha recordat, que "la publicitat institucional de la Generalitat de Catalunya es regeix per un acord marc, que té la finalitat d’aconseguir les millors condicions econòmiques en la contractació d’espais publicitaris i un millor servei en els diferents mitjans de comunicació per a les accions publicitàries de la Generalitat. I una major agilitat en la gestió de la contractació d’espais, tal com fan tots els governs".

Segons Munté, "la Generalitat compra espais publicitaris per inserir les seves campanyes de publicitat,  en cap cas finança publicitàriament una publicació, i la compra d’aquests espais es fa a través de les centrals de mitjans homologades mitjançant concurs públic, les quals tenen en compte els criteris qualitatius i quantitatius habituals en totes les accions publicitàries de qualsevol anunciant. És a dir criteris professionals".

Neus Munté ha destacat també que "aquest acord marc té una durada de dos anys" i que "no s'ha incrementat la inversió publicitària, sinó que és la mateixa que s'hi destinava en l'acord marc anterior".

Davant la referència del diputat del PP, Santi Rodríguez, sobre els recursos destinats a la pobresa energètica, la consellera Munté ha afirmat que al PP "li hauria de fer caure la cara de vergonya parlar de pobresa energètica", davant les actuacions que el Govern de l'estat ha portat a terme en contra de les iniciatives que el Govern de la Generalitat ha impulsat per lluitar contra aquesta greu problemàtica social.

1  

Imatges

Consellera Munté al Parlament

Consellera Munté al Parlament 922