• La consellera de la Presidència reivindica “la necessitat d’un referèndum vinculant”
La consellera de la Presidència reivindica

 

En el transcurs d’una entrevista a la Cadena COPE amb Carlos Herrera, la consellera de la Presidència, Neus Munté, ha qualificat avui de “positiva” la reunió celebrada aquesta setmana entre el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el president en funcions del Govern de l’Estat, Mariano Rajoy, ja que “és un símptoma de normalitat institucional, que no ha estat habitual en els darrers anys entre els dos governs”. Però Munté s’ha mostrat al mateix temps escèptica, ja que “després de la reunió els posicionaments no s’han mogut, ni sobre el full de ruta sobiranista, ni sobre temes que afecten el dia a dia de les persones de Catalunya”.

 
La consellera de la Presidència ha recordat que “tenim el mandat democràtic de convertir la Catalunya comunitat autònoma en un estat independent” i en aquest sentit, ha reivindicat novament “la necessitat d’un referèndum vinculant, per tal que els ciutadans i ciutadanes de Catalunya puguin pronunciar-se sobre aquesta opció”.
 
Munté ha denunciat el “bloqueig institucional” que pateix Catalunya i que “es tradueix en incompliments per part de l’Estat i en constants impugnacions a marcs normatius que impulsem per defensar els drets dels nostres ciutadans i ciutadanes”.
 
Neus Munté ha destacat que “a Catalunya som majoria legítima per plantejar una negociació, i venim de molt lluny”. La consellera de la Presidència ha recordat que “en el seu moment es va plantejar, per exemple, un concert econòmic, reformes en altres àmbits, etc. totes propostes consensuades a Catalunya, però la resposta de l’estat sempre ha estat no”. Segons Munté, “això ha anat configurant la necessitat de fer plantejaments que van més enllà”.
 
A preguntes dels tertulians del programa, Munté ha afirmat que “no accepto la impossibilitat de la independència” i que “hi ha estudis, informes i l’exemple d’altres països, que demostren que una Catalunya independent és viable, per protegir els drets dels ciutadans”.
 

1  

Imatges

La consellera de la Presidència a la cadena COPE

La consellera de la Presidència a la cadena COPE 1584