• En un missatge institucional des del Palau de la Generalitat, el cap de l’Executiu ha convidat a tothom a participar en una Diada que “ens representa com a poble davant els ulls del món”
  • També ha reclamat seguir defensant la llengua catalana “amb arguments, propostes, diàleg, comprensió i estima cap a tothom”
El president ha pronunciat el discurs des de la galeria gòtica del Palau. Autor: Jordi Bedmar
El president ha pronunciat el discurs des de la galeria gòtica del Palau. Autor: Jordi Bedmar
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha pronunciat aquest matí un missatge institucional amb motiu de la Diada de Sant Jordi per animar tots els catalans i catalanes a participar activament d’aquesta festa.
 
Una celebració que el cap de l’Executiu ha destacat que “serveix per reivindicar la llengua i la cultura catalanes, per fer-nos sentir i respectar davant els dracs ferotges –que n’hi ha, i molts- que ens volen tenallar”.
 
Puigdemont ha remarcat que la nostra llengua “necessita encara una clara defensa”, però ha subratllat que aquesta “s’ha de fer amb arguments, propostes, diàleg, comprensió i, sobretot, amb estima cap a tothom”.
 
En un missatge pronunciat des de la galeria gòtica del Palau de la Generalitat, on avui presideix nombrosos actes commemoratius de la Diada, el cap de l’Executiu ha afirmat que “pocs països al món tenen la sort de poder tenir una Diada com la d’avui”, en la qual “tothom és benvingut” i que “ens representa com a poble davant els ulls del món”. “Hem de saber aprofitar aquesta oportunitat i mostrar-nos tal com som, lluny d’estereotips o de clixés fets, a vegades, amb mala fe”, ha reblat el president.
 
“També crec que hem de tenir ben presents totes aquelles persones que ho estan passant malament”, ha afegit Puigdemont, “tant els que tenim més a la vora, com aquells que arriben a casa nostra fugint de guerres o de situacions d’injustícia”. En aquest sentit, el cap de l’Executiu ha destacat que “la solidaritat és un valor que també hem d’exercir avui, més que mai, amb aquells que truquen a les portes d’Europa buscant una vida millor, una vida digna”.
 
 
Nota: S’adjunta el text íntegre del discurs del president

2  

Imatges

Declaració institucional de Sant Jordi (1)

Declaració institucional de Sant Jordi (1) 972

Declaració institucional de Sant Jordi (2)

Declaració institucional de Sant Jordi (2) 1349

1  

Vídeos

Vídeo de la declaració institucional del president Puigdemont

1  

Fitxers adjunts

Discurs institucional del president

Discurs institucional del president
PDF | 96