• La consellera Munté presenta el llibre El Palau de la Generalitat, art i arquitectura
Govern
La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha presidit avui, en el marc dels actes organitzats amb motiu de la Diada de Sant Jordi, la presentació del llibre El Palau de la Generalitat, art i arquitectura, escrit pel catedràtic de la UAB Marià Carbonell i promogut per l’arquitecte Alfons Roca.
 
La consellera ha destacat que el llibre és “resultat d’un treball rigorós de recerca, homenatge tàcit al treball pioner de Puig & Miret” i ha celebrat “donar compliment al compromís adquirit pel meu predecessor i amic, Francesc Homs”, que el 30 de novembre de 2011 es va comprometre a l’edició d’un llibre sobre el Palau de la Generalitat. Munté ha afirmat, que “l’estudi exhaustiu de cada tema, l’edició i desenvolupament del mateix, han fet que la publicació s’allargués en el temps, però l’espera ha valgut la pena perquè hem pogut editar el millor llibre possible”. “El resultat ha estat espectacular”, segons Munté, qui ha afirmat que “és una obra útil que ajuda a valorar, apreciar, conèixer, apropar , entendre el monument i el país que l’ha fet possible. Serà sens dubte un llibre de referència”.
 
L’objectiu de l’estudi realitzat i de la obra han estat posar al dia el coneixement històric, arquitectònic, artístic i cultural de l’edifici, donant així resposta als requeriments del Departament de Cultura de la Generalitat per al compliment de les lleis de protecció del patrimoni cultural.
 
Munté ha destacat, que “el Palau de la Generalitat ha estat escenari de fets transcendentals durant tota la seva existència. Testimoni viu de la nostra història i bressol del nostre futur”. Segons la consellera, “la Generalitat ja va néixer amb l’objectiu de salvaguardar els nostres drets i així segueix sent avui”. “Aquest no és, per tant, només un llibre d’art i arquitectura, és també un llibre de la història del nostre país” ha afirmat.
 
La consellera ha recordat, que “l’esplendor i la decadència del Palau van lligades a les èpoques d’esplendor i decadència del país i del seu autogovern”, i en aquest sentit s’ha referit a èpoques com la de Felip V o Primo de Rivera, “etapes difícils de la nostra història i de menor autogovern, en les quals el Palau ha patit des del punt de vista arquitectònic i artístic”. En aquest sentit, Munté ha afirmat, que “el Palau és un símbol ben viu del que som, hem estat i del que volem ser” i ha encoratjat els presents a “contribuir tots plegats a que aquesta època actual sigui una època d’esplendor, pel Palau i pel país, i convertim aquest edifici emblemàtic en la seu institucional d’un país lliure”.
Govern

1  

Imatges

La consellera Munté amb els autors del llibre

La consellera Munté amb els autors del llibre 1969

2  

Fitxers adjunts

Imatge del volum que s'ha presentat sobre el Palau de la Generalitat

Imatge del volum que s'ha presentat sobre el Palau de la Generalitat
JPG | 2251

Presentació del llibre 'El Palau de la Generalitat, art i arquitectura'

Presentació del llibre 'El Palau de la Generalitat, art i arquitectura'
JPG | 1339