• El conseller de Cultura considera que la declaració serviria per “projectar encara més al món un esdeveniment singular i extraordinari vinculat a la cultura i la identitat de Catalunya”
El conseller de Cultura, Santi Vila, ha afirmat avui que el Govern donarà tot el seu suport a la iniciativa de la societat civil per proposar la declaració de la diada de Sant Jordi com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO. En declaracions al programa l’Entrevista de la Xarxa, el conseller ha explicat que “editors i llibretes han fet saber al Departament de Cultura que estan gestant aquesta iniciativa i que els agradaria impulsar-la com a societat civil, la qual cosa és una iniciativa excel·lent que tindrà tot el nostre suport”, ha afegit.
 
Vila considera que una possible declaració per part de la UNESCO, que se sumaria a les que ja ostenten la Patum de Berga, els castells i les Festes del Foc dels Pirineus, serviria per “projectar encara més al món que a Catalunya, el dia de Sant Jordi, té lloc un esdeveniment singular i extraordinari, vinculat a la cultura i a la identitat i que, a més, entén tothom per la seva vinculació amb les commemoracions de les morts de Shakespeare i Cervantes”.
 
Vila ha assenyalat que “qualsevol ciutadà del planeta podrà dir que a Catalunya encarnen la seva vinculació amb les lletres fent aquesta festa cívica tan espectacular i absolutament extraordinària”. El conseller de Cultura també s’ha referit a la necessitat de consensuar amb tots els sectors implicats fórmules que permetin aprofitar i distribuir millor l’efecte de Sant Jordi els dies previs a la diada. “Hi ha idees sobre la taula que s’han de meditar, consensuar i madurar”, ha afegit.