• Després de reunir-se amb l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, el cap de l’Executiu ha subratllat que “parlem el mateix llenguatge quan es tracta de millorar la societat”
  • Puigdemont i Parlon han visitat el Campus de l’Alimentació de Torribera-UB, referent en docència i recerca en nutrició, dietètica i ciència i tecnologia de l’alimentació
  • El president i l’alcaldessa s’han reunit també amb el Patronat de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant, i n’han visitat les instal·lacions
El president Puigdemont és rebut a l'Ajuntament de Santa Coloma per la seva alcaldessa
El president Puigdemont és rebut a l'Ajuntament de Santa Coloma per la seva alcaldessa
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha contraposat aquest matí “el contrast els fracassos sonors de la política espanyola per gestionar complexitats” amb “els èxits que el món divers i ampli dels alcaldes i alcaldesses de Catalunya pot posar sobre la taula”. “Aquest és un gran actiu de país”, ha reblat.
 
El cap de l’Executiu ha fet aquestes declaracions després de la reunió de treball que ha mantingut amb l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Nuria Parlon. Aquesta trobada ha tingut lloc en el marc de la visita institucional que el cap del Govern ha fet a aquest municipi de l’àrea metropolitana de Barcelona.
 
En acabar la trobada, el president Puigdemont ha posat en valor que l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet “no ha renunciat a tenir una participació en el debat del país, que vol dir millorar la societat allà on hi ha un ampli consens que l’hem de millorar”.
 
En aquest sentit, ha subratllat les coincidències entre el Govern i aquest municipi, assenyalant que “segur que parlem el mateix llenguatge quan ens referim a l’habitatge i com resoldre el problema dels pisos buits”, davant “l’amenaça que es pugui suspendre una llei que jutgem com a vital per poder resoldre i atendre bé la gent”. També ha fer notar l’interès d’aquest municipi per implicar-se en el debat sobre els refugiats. Un debat, ha dit, que “ens els sentim proper, domèstic”.
 
Després de “conèixer de primera mà les prioritats i les urgències” del municipi, el president Puigdemont s’ha mostrat convençut que el Govern i el l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet podran avançar en reduir el deute, cobrir les necessitats educatives del municipi o desencallar alguns projectes urbanístics en els quals “haurem pogut començar a posar fil a l’agulla”. “M’hi he compromès” i “n’estic convençut”, perquè “tenim aquesta disposició d’anar sumant, d’anar fent que el país funcioni des de baix, que és com els països funcionen de fet de veritat”, ha manifestat Carles Puigdemont.
 
La visita d’avui a Santa Coloma de Gramenet forma part del conjunt de visites que el cap de l’Executiu ha fet aquestes darreres setmanes “al cor important de Catalunya” que és l’àrea metropolitana de Barcelona amb l’objectiu d’obtenir “una fotografia molt més enfocada per poder plantejar els reptes de país”. Després d’aquestes visites, ha dit el president, “tinc molta més confiança en el futur del país”.
 
A la sessió de treball amb l’alcaldessa de Santa Coloma, que s’ha celebrat a la seu de l’Ajuntament, han participat també el primer tinent d’alcalde de Serveis Interns, Promoció Econòmica, Comerç, Ocupació i Promoció de la Ciutat, Esteve Serrano, i el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Miquel Àngel Escobar.
 
Visita a l’Hospital de l’Esperit Sant
Un cop finalitzada la trobada al consistori, el president i l’alcaldessa s’han traslladat a la  Fundació Hospital de l’Esperit Sant, on s’han reunit amb el Patronat d’aquest centre sanitari, encapçalat pel seu president Josep Ma. Cortés, i el director-gerent de l’Hospital, Vicenç Perelló. També han fet una visita a diversos serveis de l’Hospital com el centre de dia i radiologia.
 
Els responsables del centre sanitari han exposat al president i l’alcaldessa els plans de futur d’aquest Hospital, que és centre de referència del municipi de Sant Adrià del Besòs, del barri del Bon Pastor, Santa Coloma de Gramenet i alguns barris de Badalona.  L’edifici actual de l’Hospital va ser inaugurat l’any 2007 i disposa de 165 llits. Des de l’any 2015, el centre ha treballat per orientar-se al pacient crònic complex reforçant i millorant l’hospital de dia de medicina. També imparteix docència de pre i postgrau des de 1997 en conveni amb la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona.
 
La Fundació Hospital Esperit Sant és una entitat sense ànim de lucre amb un Patronat compost per l’Ajuntament de Santa Coloma; el Departament de Salut, l’Arquebisbat de Barcelona i societat civil.
 
El Campus de l’Alimentació de Torribera
El president ha finalitzat la seva estada a Santa Coloma de Gramenet amb la visita al Campus de l’Alimentació de Torribera-Universitat de Barcelona (UB), un centre universitari dedicat a les ciències relacionades amb l’alimentació, que compta amb 750 alumnes.
 
Aquest campus té una vessant docent amb ensenyaments de grau i màster en nutrició, dietètica i ciència i tecnologia dels aliments; una altra vessant de recerca, amb 12 grups d’investigació que coordina l’Institut de Recerca en Nutrició i Seguretat Alimentària (INSA); i una altra dedicada a la transferència i difusió al sector productiu i a la societat en general.
 
En el decurs de la visita, el rector de la UB, Dídac Ramírez, i el director del Campus de l’Alimentació, Màrius Rubiralta, han presentat al president i a l’alcaldessa el projecte del Centre de Recerca Gastronòmica de Catalunya que promou aquest Campus.
 
El president ha visitat els diferents edificis i aules del centre,  acompanyat dels seus responsables i del secretari d’Universitats i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement, Arcadi Navarro.

1  

Imatges

Fotografia de l'arribada del president Puigdemont a l'Ajuntament de Santa Coloma

Fotografia de l'arribada del president Puigdemont a l'Ajuntament de Santa Coloma 1475